Introvert

15 kleine, maar lastige dingen die je als hooggevoelige introvert herkent 

15 dingen die je herkent als hooggevoelige introvert

Soms is het niet makkelijk om een hooggevoelige introvert te zijn. Kleine dingen die anderen niet eens in de gaten hebben kunnen voor jou al te veel zijn. Zoals bijvoorbeeld felle lichten, grote groepen mensen, harde geluiden en veranderingen in je routine.

Ben jij een hooggevoelige introvert? Dan kun jij je vast wel herkennen in deze kleine maar lastige dingen die je als hooggevoelige introvert tegenkomt.

1 Als jij huilend voor de tv zit of de tranen over je wangen lopen na het lezen van een boek en niemand anders zich zo geroerd voelt door dezelfde film of hetzelfde boek.

2 Als je merkt dat iemand’s toon niet past bij zijn of haar woorden en dat jij achteraf elk detail van het gesprek gaat analyseren om erachter te komen wat die persoon nou echt bedoelde. En als die persoon wat over jou zei dan is dit nog 100 keer erger.

3 Als iemand een harde grap vertelt en jij er niet om kunt lachen. Anderen zeggen dat het maar een ‘grapje’ was maar jij het lastig vindt om het los te laten.

-> Lieve moeder van een hooggevoelig kind, ik zie je

4 Als iemand wat doet of zegt wat je kwetst, maar dat jij er niets van zegt omdat je bang bent om die ander te kwetsen of overstuur te maken. Dus probeer jij het maar te vergeten, maar eigenlijk lukt dit voor geen meter.

5 Als je op vakantie gaat en het eigenlijk leuk en relaxed moet zijn, maar dat kleine dingen zoals het slapen in een ander bed en het zijn in een nieuwe omgeving er eigenlijk voor zorgen dat je liever lekker ontspannen thuis was.

6 Wanneer je routine verandert en je hierdoor helemaal van je apropos bent. Terwijl je je daar tegelijkertijd voor schaamt, want andere mensen kunnen hier wel gewoon mee omgaan.

-> 14 eigenschappen van hooggevoelige mensen

7 Wanneer je niet op tijd eet en jij je heel chagrijnig, wankel en vaag voelt.

8 Als je alleen tijd hebt om iets snel te doen en je je hierdoor benauwd voelt omdat er geen tijd is om alles wat je doet goed te verwerken.

9 Als je iets moet doen terwijl iemand naar je kijkt. Zelfs als je dit normaal prima kunt, lukt het je door de druk niet meer om normaal te presteren.

10 Wanneer je eigenlijk het liefst de hele avond alleen wilt doorbrengen, maar je toch ja zegt tegen vrienden om af te spreken omdat je niemand wilt teleurstellen.

11 Wanneer er iets positiefs verandert in je leven en je super blij bent omdat je een promotie hebt gekregen of omdat je een leuke date hebt gehad, maar dat je naast je blije gevoelens ook overweldigd bent omdat dingen opeens anders zijn.

12 Als het volume van iets te hard staat dan wil je niet aan de ander vragen of het geluid zachter kan, want de ander lijkt er totaal geen last van te hebben.

13 Wanneer je een nacht niet goed slaapt lijkt alles de volgende dag vreselijk.

14 Dat sommige mensen niet kunnen begrijpen dat het soms te veel is om naar een club, feestje of concert te gaan.

-> 5 tips om je energieniveau te behouden als je hooggevoelig bent

15 Wanneer je een film of serie waar iedereen lyrisch over is niet kunt kijken omdat je weet dat dit te heftig voor jou is en je het dan niet meer los kunt laten.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

introvertdear.com