Hooggevoelig

5 tips om je energieniveau te behouden als je hooggevoelig bent

5 manieren om je energie te bewaren als je hooggevoelig bent

Wanneer je hooggevoelig bent dan kan het soms een uitdaging zijn om je energie niet weg te laten vloeien. Je bent zo enorm gevoelig voor alles dat het belangrijk is om je energie te behouden. Want als je niet oppast stroomt je energie zo uit je weg. Daarom vind je onderstaand 5 tips die je kunnen helpen om je energie te behouden:

1 Zeg ja tegen zelf-liefde
Ja zeggen tegen liefde voor jezelf is heel belangrijk voor gevoelige mensen. Stel jezelf vragen als: “Hoe voelt mijn lichaam? Voelt het moe? Voelt het gespannen? Ben ik blij? Heb ik pijn of ongemak?”.
Zoals in elke goede relatie is het belangrijk om tijd te investeren in het hebben van een gezonde relatie. Hetzelfde geldt voor de relatie met jezelf. Houd van jezelf en zorg voor jezelf door bewust stil te staan bij je lichaam. Vergeet niet om gedurende de dag even bij jezelf in te checken, even checken hoe jij je voelt of je niet te moe bent. Zo kun je voor jezelf zorgen en zorg je ervoor dat je aan het eind van de dag nog wat energie over hebt.

2 Geef aandacht aan je persoonlijke behoeftes
Wanneer het leven drukker wordt dan is het voor iemand die hooggevoelig is volkomen natuurlijk om eerst voor anderen te zorgen en dan pas voor zichzelf. En tijdens dit proces is het makkelijk om het contact met je lichaam en je persoonlijke behoeftes kwijt te raken.

-> 5 krachtige lessen voor mensen die hooggevoelig zijn 

Het is belangrijk om regelmatig contact te maken met jezelf en je lichaam. Dit kun je doen door bijvoorbeeld yoga of meditatie. Of zelfs een paar minuten per dag bewust ademen op een rustige plek kan je al helpen om tot jezelf te komen. Dit kan een groot verschil maken in de drukte van alle dag.

3 Erken stress
Gevoelige mensen worden vaak geraakt door chronische stress. Gelukkig zijn onze lichamen geweldig; ze zijn namelijk in staat om te dealen met acute stress als dit maar kort duurt.
Stress wordt problematisch, vooral voor gevoelige mensen, wanneer je voor een langere periode achter elkaar wordt blootgesteld aan stress. Wanneer dit je bekend voorkomt dan wordt het tijd om dingen anders te doen. Kom weer in contact met je lichaam en focus je op de zorg voor jezelf.

4 Wees lief voor jezelf en je lichaam
We voeren de hele dag onbewust een dialoog met onszelf. Wanneer je aandacht schenkt aan je innerlijke dialoog dan kun je zien hoe jij tegen jezelf praat. Is het positief en vriendelijk of is het streng en kritisch? Wanneer je bewust wordt van de manier waarop jij tegen jezelf praat kun je veel liefdevoller en met meer compassie tegen jezelf praten.

-> Waarom gevoelige mensen vaak narcisten aantrekken

5 Zorg voor je lichaam
Eet echt voedsel en met echt voedsel bedoelen we groente, fruit, noten en voedingsmiddelen met pure ingrediënten. Blijf weg van bewerkt voedsel met te veel suiker, van alchohol en van fastfood. Je lichaam heeft het al zwaar genoeg met het verwerken van alle prikkels die je binnenkrijgt, zorg er daarom extra goed voor en geef het de energie die het verdient.

Daarnaast zijn er voedingssupplementen die je kunnen helpen wanneer je hooggevoelig bent zoals magnesium, vitamine B, C en D. Zorg er wel voor dat je supplementen neemt van goede kwaliteit en laat je goed voorlichten.

Gebruik deze tips in het dagelijks leven. Het is simpel maar het is belangrijk wanneer je hooggevoelig bent. Blijf jezelf en zorg ervoor dat je niet al je energie uit je lichaam laat stromen. Wanneer je als gevoelig persoon meer energie hebt dan kun je nog meer bereiken, je bent beter verbonden met je intuïtie en het leven wordt mooier en zal vloeiender verlopen.

-> Waarom het zo moeilijk is om in balans te komen als je hooggevoelig bent

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Foto bron: Fierceandcold.com