Bewegen

5 redenen waarom jij deze zomer zou moeten beginnen met watersporten

Watersporten zijn niet alleen leuk en opwindend, maar bieden ook gezondheidsvoordelen voor zowel je lichaam als je geest. Of je nu de voorkeur geeft aan de adrenalinekick van wakeboarden of de rustige sereniteit van stand-up paddleboarding (suppen), deze activiteiten bieden een geweldige manier om actief te blijven terwijl je geniet van de natuurlijke schoonheid van het water. Nog meer aansporing nodig om deze zomer het water op te gaan? Wij hebben een aantal voordelen van watersporter voor je op een rij gezet:

1 Verbeterde balans en coördinatie
Watersporten vereisen over het algemeen een goede balans. Zo ook wakeboarden en suppen. Deze sporten vereisen een goede balans en coördinatie om op het bord te blijven staan en jezelf voort te bewegen. Door regelmatig deze activiteiten te beoefenen, verbeter je je evenwichtsgevoel en coördinatievaardigheden, wat niet alleen nuttig is tijdens het sporten, maar je ook helpt in het dagelijks leven.

2 Versterking van je spieren
Zowel wakeboarden als suppen zijn uitstekende workouts voor het hele lichaam. Bij wakeboarden gebruik je je kernspieren, benen, armen en rug om jezelf in evenwicht te houden en te manoeuvreren terwijl je over het water glijdt. Suppen daarentegen is vooral gericht op de kernspieren, maar traint ook de armen, schouders en rugspieren bij het roeien. Deze activiteiten helpen bij het versterken en definiëren van verschillende spiergroepen.

-> Buiten sporten in de natuur is echt goed voor je

3 Cardiovasculaire gezondheid
De meeste watersporten zijn een hele goede manier om je hart gezond te houden. Door actief te zijn op het water, verhoog je je hartslag en stimuleer je de bloedcirculatie, wat kan leiden tot een verbeterde cardiovasculaire gezondheid en een verhoogd uithoudingsvermogen.

4 Stressverlichting
Het geluid van kabbelend water, de frisse lucht en de rustige omgeving dragen allemaal bij aan de stressverlichtende voordelen van watersporten. Het is een goede manier om even te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en te genieten van een rustgevende ervaring op het water. Vooral als je op een (opblaasbare) sup staat voel je de stress uit je lijf wegtrekken.

5 Verbeterde mentale gezondheid
Naast het verlichten van stress, kunnen watersporten ook bijdragen aan een betere mentale gezondheid. De combinatie van fysieke activiteit, buiten zijn en verbondenheid met de natuur kan een positieve invloed hebben op je stemming en algehele welzijn. Bovendien kunnen de uitdagingen en prestaties die gepaard gaan met het beheersen van nieuwe vaardigheden je zelfvertrouwen vergroten en een gevoel van voldoening geven.