Bewegen Gezondheid

Buiten sporten in de natuur is écht goed voor je!

Hoe voorkom je nou dat je te veel eet nadat je hebt gesport

Het is bevestigd, wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat buiten sporten vele voordelen kent. En de zomer komt er aan, is dat even goed nieuws! Dit onderzoek is gepubliceerd in het research journal Environmental Science and Technology concludeert dat buiten sporten zowel mentale als psychische voordelen kent.

Het onderzoek is gehouden onder 833 volwassen in samenwerking met het European Centre for Environment & Human Health. Er werden 2 groepen mensen gevolgd, de ene groep sportte binnen de andere buiten. Uit de studie blijkt dat bijna alle mensen die buiten in de natuur moesten sporten zich mentaal stukken beter voelden dan groep die binnen sportte. Mensen voelden zich beter, hadden meer energie en voelde zich positiever. Tevens hadden ze minder last van spanningen, verwarring en depressieve gevoelens. Deelnemers die buiten sportten rapporteerden ook meer plezier en tevredenheid en gaven aan dat de kans groot was dat zij deze activiteit later zouden herhalen.

Dus ga op zoek een buitensport die bij jou past! Ga lekker mountainbiken in de bossen of pak je hardloopschoenen en ga een stuk hardlopen. Zowel je lichaam als je geest hebben er baat bij! Woon je niet in de buurt van de natuur dan kun je altijd de auto of de trein pakken naar een natuurgebied waar je kunt fietsen, hardlopen of wandelen. Ben je een fietser/mountainbiker en heb je geen trekhaak onder je auto, geen probleem! Er zijn tegenwoordig ook achterklep fietsendragers, die kun je zonder dat je je auto beschadigd aan je achterklep bevestigen.

Want wanneer je eenmaal in de buurt van de natuur bent heb je meer behoefte aan beweging. En als je eenmaal in die ‘groene’ omgeving bent dan houd je sporten ook langer vol omdat de natuur nou eenmaal een inspirerende en rustgevende invloed op de mens heeft. Maar sporten in de natuur kent nog een voordeel: simpelweg door het zien van bomen en de kleur groen worden mensen al rustiger en daalt je stressniveau.