Relaties Single

Toen ik jou ontmoette stopte ik met om mezelf geven

Toen ik jou ontmoette stopte ik met om mezelf geven

Voordat ik je ontmoette was ik mentaal sterk en gezond. Ik volgde mijn dromen, zorgde goed voor mezelf, maakte tijd voor mijn vrienden. Ik had een goed leven. Ik dacht altijd dat ik onafhankelijk was. Dat ik exact wist wat ik wilde en dat ik nooit iemand misbruik van me zou laten maken.

Maar toen viel ik voor jou en stopte ik met om mezelf geven. Ik stopte met mezelf op de eerste plaats zetten. Ik verving mijn behoeftes met die van jou. Mijn enige doel was om jou gelukkig te maken, zelfs als dit betekende dat ik mezelf ongelukkig maakte.

Voor lange tijd was jij de enige waar ik om gaf. Ik dumpte vrienden om jou te zien. Ik verloor slaap om jou te zien. Ik verkwanselde geld om jou blij te maken. Jij werd mijn alles..

Ik deed mijn best om de persoon te zijn die jij wilde zien. Ik veranderde mijn prioriteiten voor jou en ik ondertussen verloor ik mezelf compleet. Jij moedigde mijn ongezonde gewoontes aan. Jij was blij als ik me ziek melde voor werk om bij jou te zijn. Jij was blij als ik mijn slaapschema ruïneerde om laat op de avond naar jouw huis te rijden omdat jij me op het laatste moment uitnodigde. Jij verwachtte dat ik alles voor jou liet vallen, terwijl je dit nooit voor mij hebt gedaan.

Het heeft me veel te veel tijd gekost om te realiseren hoeveel ik was veranderd sinds we elkaar hadden ontmoet. Mijn zelfvertrouwen was weg. Mijn stress was enorm. Ik stopte met goed voor mezelf zorgen, ik stopte met om mezelf geven.

Ik dacht dat ik kapot zou zijn als je niet meer in mijn leven zou zijn. En dat was ik ook, maar dat was maar kort. Ik zag al snel in dat deze relatie niet goed was. Dat ik niets uit deze relatie heb gehaald en dat ik alleen maar heb gegeven. Jij gaf me het gevoel dat wat ik ook deed, het nooit goed genoeg was. Jij gebruikte me omdat je wist dat ik toch zou blijven.

Nu je weg bent kan ik eindelijk weer op mezelf focussen. Ik kan mezelf weer vragen wat ik wil. Ik kan mijn dromen achterna jagen in plaats van ze op te geven om jou gelukkig te maken. Nu je weg bent kan ik mezelf weer vinden. Ik ga mijn leven weer leiden en dat voelt goed!

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?