Geluk

7 signalen dat het beter gaat dan je denkt

7 signalen dat het beter gaat dan je denkt

1 Dingen zijn niet zoals ze waren. Je kunt terug kijken en trots zijn op de manier waarop je door een lastige periode bent gekomen. Soms houden we ook na de ‘traumatische’ gebeurtenis onze defensieve houding, omdat we wachten op het volgende verschrikkelijke wat er staat te gebeuren. Dat is een natuurlijke manier om te ‘overleven’ toen we nog in de oertijd leefden, maar nu is het vooral zonde. Want je spendeert mooie tijd onnodig slecht omdat je bang bent voor dingen die misschien nooit zullen gebeuren.

2  Jouw modus is ‘tevreden’ maar omdat je niet in extase van vreugde bent denk je dat je niet gelukkig bent. Als je wacht op die enorme piek dan kun je blijven wachten. Gelukkig zijn betekent dat je de dingen die op je pad komen accepteert, ze ervaart, doet wat nodig is en aan het einde nog steeds oké bent.

3 Je hebt een gezonde relatie in je leven. Misschien niet noodzakelijk een romantische relatie, maar als je één of twee onvoorwaardelijke vriendschappen of andere relaties in je leven hebt dan ben je rijker dan jij je zelf misschien realiseert.

4 Je kijkt uit naar de toekomst, maar niet meer dan dat je nu geniet van waar je nu staat. Dit is een dunne lijn, maar het enige wat we nodig hebben is waardering voor het heden en de hoop dat er dingen komen die het waard zijn om voor door te blijven gaan.

5 Kleine dingen brengen je daadwerkelijk vreugde. Je werd wakker en het was mooi weer! Je eerste kopje koffie was echt je rust moment waar je van genoot. Je hebt geleerd om te genieten van kleine dingen en dit leidt je naar een geluksgevoel waarvan je nog niet wist dat je het in je had.

6 Je hebt op dit moment geen crisis in je leven, je hebt zeker het één en ander meegemaakt, maar nu gaan dingen eigenlijk best soepel.

7 Je bent er klaar voor om je excuses aan te bieden of om iemand te vergeven en om het boek te sluiten zodat je door kunt gaan.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?