Geluk

5 type energiezuigers die je compleet leegzuigen

9 signalen die je lichaam je geeft als je te veel stress hebt

Heb jij je ook wel eens leeg, moe en afgepeigerd rond iemand gevoeld zonder dat hier een aanwijsbare reden voor was? Mensen die je leegzuigen hebben vaak geen empathie, weinig gevoel of emotionele volwassenheid. En wanneer je zelf heel empathisch en verzorgend bent dan is het ook mogelijk dat je dit soort types zelfs aantrekt. Maar het is heel belangrijk om je grenzen aan te geven en te weten waar jij de ‘lijn’ trekt. Om het je makkelijker te maken om deze grens aan te geven bij bepaalde mensen hebben we 5 type energiezuigers voor je op een rij gezet:

1 De dominante zuiger
Deze persoon voelt zich graag superieur en als de leider van de groep. Omdat ze eigenlijk heel bang zijn om als zwak of fout over te komen, compenseren ze deze onzekerheid door anderen (jou) te intimideren. Vaak hebben deze types een grote mond, zijn ze rechtlijnig en staan ze niet open voor anderen.

Hoe je voor jouw energie kunt zorgen: Accepteer dat je het niet eens met elkaar bent en zorg ervoor dat je assertief bent in de buurt van deze persoon. Begrijp dat hun pogingen om jou te domineren komen omdat ze zelf onzeker en ‘gewond’ zijn.

2 De melodramatische zuiger
Deze zuiger groeit door het creëren van problemen. Vaak hebben zij drama’s nodig om de leegte in hun bestaan op te vullen. Ze vinden het heerlijk om in crisissituaties te verkeren omdat ze zich zo het slachtoffer kunnen voelen (en zich dus speciaal voelen). Een andere reden dat deze personen zoveel drama in hun leven hebben is omdat ze verslaafd zijn aan het gevoel van spanning in hun leven en zodra ze de drama kwijt zijn voelt hun leven ‘saai’.

Hoe je voor jouw energie kunt zorgen: Weiger om deel te nemen in het drama. Wees allert op op het patroon in hun gedrag en de trigger die ervoor zorgt dat jij betrokken raakt bij hun drama. Creëer afstand en probeer ze uit je leven te blokkeren.

-> 5 manieren om je te wapenen tegen energiezuigers

3 Het slachtoffer of de martelaar
Slachtoffers groeien dankzij jouw schuldgevoel. Ze geloven dat hun lijden vooral komt door andere mensen en kijken vooral om zich heen. Slachtoffers of martelaars voelen zichzelf niet waardig of geaccepteerd en dit proberen ze op te lossen door jou een schuldgevoel te geven.

Hoe je voor jouw energie kunt zorgen:
Wanneer je in de buurt bent van een ‘slachtoffer’ wees dan alert op de neiging van die persoon om zelfmedelijden te hebben. Laat je niet meeslepen in hun zelfmedelijden.

4 De narcist
Een narcistische energiezuiger heeft niet de vaardigheid om empathie te tonen of om oprechte interesse in een ander te tonen. Ze hebben één filosofie: Eerst hij of zij en dan pas jij. Daarom verwachten ze dat jij hen constant op de eerste plek zet, hun ego’s voedt en doet wat ze zeggen. Ze zullen je ook manipuleren met hun charme, maar je net zo makkelijk een mes in de rug steken zodra jij je even omdraait.

Hoe jij voor jouw energie kunt zorgen:
Als je niet in staat bent om deze persoon uit je leven te schrappen dan is het goed om zo min mogelijk contact te hebben. Je kunt deze energiezuiger ook laten zien dat ook jouw verzoeken en verlangens in hun voordeel werken.

5 Het veroordelende type
Door hun lage eigenwaarde heeft deze energiezuiger kritiek op iedereen. De manier waarop ze anderen behandelen is vooral een reflectie van de manier waarop ze zichzelf behandelen. Veroordelende types vinden het leuk om te preken over jouw onzekerheden en ze groeien wanneer ze merken dat ze jou klein kunnen krijgen of beschaamd kunnen voelen.

Hoe je voor jouw energie kunt zorgen: Onthoud dat eigenwaarde van binnen komt. Weiger om de dingen die deze zuiger zegt persoonlijk te nemen. Wees je bewust van de diepere pijn van deze zuiger en weet dat hij of zij dit doet om zich beter over zichzelf te voelen. Houd het hoofd koel en blijf aardig (dat brengt ze uit balans).

Heb jij ook wel eens te maken gehad met een energiezuiger? Hoe ging jij hiermee om? Wie weet kun je anderen helpen met jouw ervaring.

Foto: Theblondesalad.com bron: Lonerwolf.com