Geluk

4 manieren om beter in je vel te zitten

4 manieren om beter in je vel te zitten

Gelukkig zijn willen we allemaal. Nu lijkt dit bij de een iets makkelijker te gaan bij een ander. En dat wil niet zeggen dat jij het niet verdient om net zo gelukkig te kunnen zijn als ieder ander. Uiteindelijk ben jij degene die ervoor moet zorgen om jezelf te gelukkig te maken. Om ervoor te zorgen dat jij wat meer geluk in je leven krijgt, kun je deze vier manieren toepassen.

1 Reflecteer
We zijn het gewend om in een snelle wereld te leven en zoveel mogelijk uit de tijd halen voordat het uur alweer voorbij is. Je bent bezig met je werk, het huishouden, je gezin, de mensen van wie je houdt, en nog veel meer. Maar als je altijd maar bezig bent met andere dingen doen, kun je nooit eens echt stilstaan bij jezelf. Maak daarom eens wat vaker tijd vrij voor jezelf. Ga na hoe jij je voelt en of je gelukkig bent. Door naar jezelf te kijken waar je staat, kun je verder op zoek gaan naar jouw eigen geluk.

2 Neem controle over je eigen leven
Stop met tegen jezelf zeggen dat je volgende week wel stopt met die slechte gewoonte. Je leeft nu! Waarom stop je dan ook niet nu? Zorg ervoor dat je de controle over je eigen leven hebt. En alleen op die manier kun je voor jezelf kiezen. Leer om eens wat vaker ‘nee’ te zeggen, en stop met jezelf daar schuldig over voelen.

4 Voel je niet slecht over het feit dat je je slecht voelt
We hebben allemaal wel eens een dag dat we wat minder goed in ons vel zitten. Soms lukt het gewoon allemaal even niet. En dat is helemaal niet erg. Want als je geen minder leuke momenten in je leven hebt, kun je de echt gelukkige momenten een stuk minder goed waarderen. Gooi het er daarom gewoon uit. Huil als dat nodig is en laat je werk even voor wat het is. Voel je slecht. Er is morgen weer een nieuwe dag met nieuwe kansen.

5 De kracht van de aantrekkingskracht
Er wordt veel gesproken over de kracht van de aantrekkingskracht, maar wat is het eigenlijk? Het is niet zo dat je stil moet gaan zitten en wachten totdat alles maar op je pad komt. Het gaat er meer om dat je zelf ziet dat jij het waard bent om jouw verlangen te laten vervullen. De dagelijkse dingen die je doet hebben allemaal een doel en zorgen ervoor dat je leven op een bepaalde manier verloopt. Houd voor ogen wat je wilt in het leven en leef daar ook naar. Dan zul je zien dat deze dingen ook op jouw pad zullen komen.

Thought Catalog