Gezondheid

13 Natuurlijke remedies tegen een te hoge bloeddruk 

Natuurlijke remedies tegen een te hoge bloeddruk

Minder zout eten is nog maar het begin… Lees verder voor tips om je bloeddruk goed en je lichaam gezond te houden.

1 Ga wandelen
Zelfs een klein beetje beweging kan al een groot verschil maken. Een Japanse studie kwam erachter dat de bloeddruk van mensen die 30 tot 90 minuten per week sportten in een sportschool bijna net zo veel was gezakt als dat van de mensen die één keer per week minimaal 90 minuten bewogen. Probeer elke dag 15 minuten te wandelen om zo je voordeel er al mee te doen.

2 Zorg voor voldoende Kalium
Kalium is goed voor je bloeddruk en gaat zelfs de bloeddruk verhogende effecten van natrium tegen. Avocado’s bevatten meer Kalium dan alle andere fruit of groente. Dus voeg wat avocado toe aan je salade of boterham voor een natuurlijke boost. Andere producten die rijk aan Kalium zijn: zoete aardappels, spinazie en cantaloupe meloenen.

3 Wees scheutig met de peper
Wanneer je minder zout eet kan je eten in het begin een beetje vlak smaken, maar peper geeft veel smaak aan je eten zodat je smaakpupillen het gebrek aan zout minder missen. Andere sterke smaken zoals knoflook, basilicum en citroen kunnen ook helpen wanneer jij moet wennen aan eten met minder zout.

4 Investeer in een bloeddrukmeter voor thuis
Mensen die thuis regelmatig hun bloeddruk meten hebben over het algemeen een lagere bloeddruk dan de mensen die het alleen bij de dokter laten checken. Door zelf een testkit te kopen krijg je een accuraat beeld van je gezondheid.

5 Parkeer je auto wat verder
Vrouwen die hun menopauze hebben gehad en die dagelijks 4.000 tot 5.000 extra stappen zetten verlagen hun bloeddruk met ongeveer 11 punten.

6  Eet lijnzaad
Door dagelijks 4 eetlepels (gebroken) lijnzaad te eten kunnen vrouwen die hun menopauze al hebben gehad en die een verleden van hartziektes hebben hun bloeddruk verlagen, aldus de resultaten van een klein onderzoek. De zaden zijn rijk aan omega-3 vetten, wat dit effect waarschijnlijk verklaart. Probeer 2 theelepels over je kwark of havermout te strooien bij je ontbijt en strooit later op de dag nog eens 2 theelepels door je salade of soep.

7  Ga mediteren
Meditatie verlicht stress en verschillende studies hebben aangetoond dat het de bloeddruk ook kan verlagen. Probeer elke dag 5 tot 10 minuten tijd vrij te maken in je planning voor een meditatiesessie.

8 Snoep lekker een stukje donkere chocolade
Stijve bloedvaten kunnen je bloeddruk verhogen, maar donkere chocolade bevat flanonoïden die je aderen flexibel houden. Een stukje pure chocolade per dag heeft al een positief effect op je bloeddruk.

9 Houd de hand van je partner vast
Tijdens een stressvolle gebeurtenis helpt het vasthouden van elkaars handen voor 10 minuten je bloeddruk stabiel te houden aldus de University of North Carolina. Een knuffel achteraf kan je bloeddruk ook stabiel houden.

10 Snack gedroogde abrikozen
Tijdens het droogproces wordt de concentratie van voedingsstoffen die goed zijn voor je circulatiesysteem in abrikozen verhoogt. Dus geniet van deze verantwoorde snack.

11 Draag oordopjes in je slaap
Slapen terwijl je wordt blootgesteld aan geluid kan je bloeddruk en hartslag doen stijgen zeggen verschillende studies. Dus pak een stel oordopjes en sluit geluid buiten.

12 Adopteer een huisdier
Mensen met een hoge bloeddruk die een huisdier nemen kunnen hun bloeddruk veranderingen net zo goed onder controle houden als mensen die bijvoorbeeld het medicijn Zestril gebruiken zegt één studie.

13 Kijk eens naar je slaapgedrag
Ongeveer de helft van de mensen die een te hoge bloeddruk heeft, heeft ook last van slaapapneu. Deze aandoening waarbij je ademhaling een aantal keer per nacht stopt kan worden herkend aan luid snurken en vermoeidheid gedurende de dag. Maak een afspraak met je huisarts als je deze symptomen herkent.

Gerelateerd: Wandelen is echt goed voor je! 6 redenen waarom het zo gezond is

RD.com