Relaties

5 dingen die stellen met een goede relatie dagelijks doen

5 dingen die stellen met een goede relatie dagelijkse doen

Het gaat niet om de dingen die je zo af en toe doet; het gaat om de dingen die we consequent doen. Eigenlijk is de kwaliteit van je leven een reflectie van je dagelijkse rituelen of gewoontes. We hebben allemaal gewoontes, bewust of onbewust en goed of slecht en deze gewoontes hebben invloed op ons leven.

Daarom is het zo belangrijk om rituelen te creëren waarbij je in je relatie investeert. Onderstaand zie je 5 kleine gewoontes die je prima onderdeel kunnen worden van je dagelijkse gewoontes:

1 Kus (voor minimaal 10 seconden)
Bijna niets zegt “je bent speciaal” en “ik hou van je” zo goed als een echt kus. Neem de tijd om je bewust van elkaar te zijn, maak oogcontact en geef elkaar een heerlijke zoen. Op deze manier behoud je jullie passie en blijft de intimiteit tussen jullie behouden.

2 Communiceer (ook als je door een stressvolle periode gaat)
Het is belangrijk om te weten wat er in elkaars levens speelt. Communicatie is de manier om onzekerheden uit de weg te helpen. Door te blijven communiceren met je partner weet hij of zij ook waar jij behoeft aan hebt en zo maak je het je partner makkelijker om je te helpen. Soms moeten we even tijd maken om dingen met elkaar te delen, vooral als je door een stressvolle periode gaat.

3 Zorg voor een connectie
Een connectie met elkaar hebben houdt in dat je weet wat er met je partner aan de hand is. Maar het houdt ook in dat je geïnteresseerd, aanwezig en beschikbaar bent. Doe moeite om in contact te blijven met je partner.

4 Maak complimentjes
We houden allemaal van complimentjes, maar we houden het meeste van complimentjes die we krijgen van de persoon waar we het meest van houden. Het geven van een compliment is een goede manier om het zelfvertrouwen van je partner een oppepper te geven. Het zorgt ervoor dat je partner zich speciaal voelt en het houdt een gevoel van spontaniteit in jullie relatie.

5 Lach
Lachen met iemand van wie je houdt is heerlijk. Lachen zorgt ervoor dat feel good hormonen vrijkomen. Dus wanneer je lacht met je partner dan associeer je die fijne gevoelens die vrijkomen met hem of haar. Probeer dingen luchtig te houden en wees niet bang om ook eens om jezelf te lachen, het hoeft niet altijd zo serieus!

Maak deze rituelen onderdeel van je dagelijkse routine en je zult zien dat niet alleen jullie intimiteit, vertrouwen en liefde verbetert, maar dat jullie band nog steviger wordt.

Ook interessant: Knuffelen is gezond! 5 overtuigende en wetenschappelijk onderbouwde redenen om meer te knuffelen

mindbodygreen.com