Geluk

25 dingen om los te laten voor het einde van dit jaar

Waarom ik langzaam vertrouwen krijg in de timing van mijn leven

Het is weer herfst, de bomen laten hun bladeren los om zo in het voorjaar weer in al hun pracht te kunnen stralen. Wat nou als wij deze herfst en winter ook aangrijpen om dingen los te laten? Loslaten is niet makkelijk, maar het maakt je leven wel makkelijker. Daarom daag ik je uit om voor het einde van het jaar deze dingen los te laten…

1 Laat de dingen los die je niet helpen groeien of laten glimlachen. Het leven is om van te genieten, niet om maar te doorstaan. Kies voor de dingen die je laten lachen en waar je van kunt genieten.

2 Laat de bagage los waarvan je weet dat je het achter je moet laten. Hoe ouder en wijzer we worden, hoe beter we ons realiseren wat of wie we achter ons kunnen laten. Ergens van weglopen is soms de grootste stap vooruit.

3 Laat het gevoel los dat je niet snel genoeg gaat. Hoeveel fouten je ook maakt en hoe langzaam jouw weg ook is, je bent altijd verder dan iedereen die het niet probeert.

4 Laat het idee los dat je te veel te verliezen hebt. Uiteindelijk krijg je meer spijt van de dingen die je niet hebt gedaan dan van de dingen die je wel hebt gedaan.

5 Laat het los om je druk te maken over wat anderen van je vinden. Als jij jouw levensverhaal schrijft is het zonde om de pen aan iemand anders te geven.

6 Laat de neiging om problemen te ontlopen los. Je kunt niet veranderen wat je weigert te confronteren.

7 Laat al het loze klagen los. Als je iets niet leuk vindt, verander het dan. Als je het niet kan veranderen, verander dan de manier waarop je erover denkt.

8 Laat smoesjes los. Als je iets echt wilt, dan vind je een manier en anders vind je een excuus.

9 Laat het idee dat het beste achter je ligt los. Je leven ligt niet achter je, je herinneringen liggen achter je. Je leven is altijd waar het moet zijn, richt je op je toekomst.

10 Laat het idee los dat je altijd zou moeten krijgen wat je wilt. Niet krijgen wat je wilt is soms het mooiste wat je kan overkomen.

11 Laat het idee los dat het leven eerlijk is. Het leven is niet eerlijk en als je dit wel verwacht dan wordt je enorm teleurgesteld als het leven je niet geeft wat je hoopt.

12 Laat het idee los dat anderen het beter hebben dan jij. Niemand heeft het makkelijk, iedereen heeft zijn eigen issues.

13 Laat het idee los om te denken dat er ergens een perfecte tijd voor is. Je kunt niet wachten op het perfecte moment, dit bestaat niet. Je moet het aandurven om het vandaag te doen, het leven is te kort om je af te vragen hoe het had kunnen zijn.

14 Laat het verlangen om je altijd maar comfortabel te voelen los. Als je een verschil wilt maken, dan moet jij je comfortabel gaan voelen met je oncomfortabel te voelen.

15 Laat het idee los dat je alles moet weten. Je hebt een leven lang om te leren, gebruik het.

16 Laat je fouten los. Neem je fouten niet met je mee, zie ze als leermomenten en gebruik ze als opstapjes naar betere dingen.

17 Laat je zorgen los. Piekeren neemt de problemen van morgen niet weg, maar het neemt wel de rust en en de potentie van vandaag weg.

18 Laat het los om spullen te willen die je niet nodig hebt. Rijkdom komt als je minder in plaats van meer nodig hebt.

19 Laat alle redenen waarom je ongelukkig bent los. Stop met het zoeken naar redenen waarom je ongelukkig bent, focus op de positieve dingen. Positiviteit verandert alles.

20 Laat het idee los dat andere mensen ‘normaler’ zijn dan jij. De enige normale mensen die je kent zijn de mensen die je niet zo goed kent.

21 Laat de mensen die er nooit echt voor je zijn geweest los. Tijdens de moeilijkste periodes in je leven zie je de mensen die echt om je geven.

22 Laat negatieve invloeden los. Je kunt niet verwachten dat jij je goed voelt als jij jezelf omringt met negativiteit.

23 Laat zelf haat los. Houd van jezelf! Vergeef jezelf! Accepteer wie je bent!

24 Laat het los om te proberen om iemand anders te zijn. Er zal altijd iemand knapper, slanker, grappiger of slimmer zijn. Maar ze zullen nooit jou zijn en het enige wat jou krachtig maakt en laat stralen is dat je bent wie je bent!

25 Laat het idee los dat het te laat is om opnieuw te beginnen. Onthoud dat het altijd beter is om onder aan de ladder die wilt beklimmen te staan dan op de top van een ladder die je niet wilt.

Wat zou jij los willen laten voor het einde van dit jaar?