Bewegen Gezond gewicht Gezondheid

Op deze (wetenschappelijk bewezen) manier houd je sporten wel vol!

Mijn stok achter de deur om te sporten

Hoe zorg je er nou voor dat je gemotiveerd blijft om te gaan sporten? Ik ben erachter; dat is je sportmaatje! Sinds ik sportmaatjes heb gevonden gaat het sporten veel makkelijker. Ik sport maar 1 tot 2 keer per week met mijn maatjes, verder ga ik alleen, maar zij zorgen ervoor dat ik in het ritme blijf. Want als ik op vrijdagochtend geen zin heb om mijn bed uit te komen als het buiten grauw en nat is dan krijg ik ’s ochtends een appje van mijn sportmaatje Guido (foto) waarin staat: “TMD!”. Oftewel, Toch Maar Doen en dan dan gaan we er toch tegenaan en als we dan weer geweest zijn voelt het zo goed!

Maar een sportmaatje is niet alleen gezellig, het is wetenschappelijk bewezen dat het je helpt om sporten langer vol te houden en beter te presteren! Onderstaand vind je de voordelen van een sportmaatje op een rij:

1 Het helpt je om je doelen te behalen:
Stanford University kwam er door onderzoek achter dat door simpelweg het ontvangen van een telefoontje eens in de twee weken je het aantal keer dat je gaat sporten met gemiddeld 78% verhoogt! Tijdens het telefoongesprek werd gevraagd hoe vaak je had gesport in de afgelopen 2 weken en wat iemand’s nieuwe doelen waren. Kun je nagaan hoe je gemotiveerd wordt als je iemand face to face ziet. En hoe consistenter je bent met je work-outs, hoe sneller jij je fitnessdoelen zal behalen!

2 Sporten wordt leuk:
Je kunt een serieuze work-out krijgen zonder dat je heel serieus bent, het is prima om plezier te hebben! Want hoe meer plezier je hebt in je work-out, des te meer kijk je er naar uit en blijf je gemotiveerd om te gaan.

Onderweg naar de sportschool. Plezier is super belangrijk om gemotiveerd te blijven!

3 Je stimuleert elkaar:
Als je maatje een keer een nieuwe les in de sportschool wil proberen dan ben je toch snel geneigd om mee te gaan. Of als je maatje je aanmoedigt om toch een tandje harder te gaan, dan doe je dit! Op deze manier motiveer je elkaar om je beste beentje voor te zetten en om het meeste uit je work-out te halen!

4 Een beetje competitie is goed voor ons:
De meeste van ons hebben ergens diep van binnen wel een competitiedrang. Gezonde competitie is goed omdat het je helpt om beter te presteren. Een studie toont aan dat deelnemers die in tweetallen sportten betere prestaties behaalden en fitter waren dan de deelnemers die alleen sportten. Om je maximaal te motiveren schijnt het volgens dit onderzoek het beste te zijn als je maatje ongeveer 40% beter is dan jij. En wanneer je met een maatje sport dan komt het Köhler Effect om de hoek kijken, oftewel: je wilt niet de zwakste schakel zijn dus doe je extra je best!

Voldoende motivatie om een sportmaatje te zoeken dacht ik zo. Heb jij al een sportmaatje gestrikt? Ik heb nu extra motivatie voor je om een sportmaatje te zoeken en samen aan de slag te gaan want:

Strik een sportmaatje en ontvang beiden een periode gratis sporten bij SportCity!

Kijk voor meer informatie op SportCity.nl/voel-je-goed #voeljegoed

Dus strik een sportmaatje en ga lekker samen aan de slag, bij mij werkt dit hartstikke goed!

#sponsored