Geluk

Tevreden zijn? 10 Geheimen van mensen die zeer tevreden zijn met hun leven

Hoe ademen je leven kan beteren

Het is soms makkelijker om zwaarmoedig te zijn dan om licht in het leven te staan. Kijk eens om je heen, hoeveel mensen zijn er nors en in zichzelf gekeerd?
Het kost wat werk om blij en open te zijn. Terwijl het zo fijn is om in de buurt te zijn van iemand met een positieve en opgewekte persoonlijkheid. Hoe kun jij ook positiever worden? Meer tevreden zijn met de dingen? Lees verder en om te zien wat mensen die zeer tevreden zijn anders doen en hoe jij hier van kunt leren.

1 Ze laten geen negatieve invloeden toe
Probeer afstand te houden van mensen die klagen en negatief zijn. Jij weet wie deze mensen in jouw omgeving zijn en welke invloed ze op je hebben.

2 Ze praten aardig tegen zichzelf
Luister naar elke woord wat je de komende 24 uur tegen jezelf zegt. En stop elke onaardig woord onmiddellijk! Besluit om vanaf nu je eigen beste vriend te zijn.

3 Ze focussen zich niet op nare gebeurtenissen uit het verleden
Gelukkige mensen leven in het moment. We hebben allemaal dingen meegemaakt, gebeurtenissen die niet leuk waren. Maar gelukkige mensen proberen te genieten van het heden.

4 Ze managen hun angsten
Tevreden mensen plannen nieuwe dingen in plaats van zich zorgen te maken over nieuwe dingen. Ze gaan er vanuit goede resultaten te krijgen en krijgen ze daarom ook vaak. Verwachtingen zijn belangrijk, probeer positief dingen te kijken.

5 Ze kennen zichzelf
Gelukkige mensen weten wie ze zijn. Ze zeggen gemakkelijk nee. Ze maken beslissingen zonder zichzelf weg te cijferen.

6 Ze streven niet naar perfectie
Perfect is onmogelijk, uitstekend een mogelijkheid. Gelukkige mensen kennen dit verschil.

7 Ze communiceren effectief
Tevreden mensen weten hoe ze om dingen moeten vragen. Ze weten wat ze nodig hebben en communiceren duidelijk over hun behoeften.

7 Ze werken met passie
Werk kan een verlengstuk van onszelf zijn. Wanneer jij je werk met plezier doet dan kan dit je veel geluk brengen.

9 Ze zijn vergevingsgezind
In staat zijn om te vergeven is een kunst. Maar vergiffenis brengt geluk.

10 Ze gunnen het zichzelf om gelukkig te zijn
Dit is een belangrijk punt. Maak keuzes in je leven die je verder brengen en geniet van elke stap die je zet. Geniet van de weg naar je doelen.

Narigheid overkomt ook tevreden mensen. Tevreden mensen zijn niet knapper, gelukkiger getrouwd, hebben de perfecte baan of iets waarvan jij denkt dat het je geluk zal brengen. De waarheid is simpeler maar dieper, tevredenheid zit in jou.

Ben jij ook tevreden? Hoe doe jij dit? Misschien heb je tips voor andere bezoekers, zo kunnen we elkaar helpen.

MindBodyGreen