Relaties

6 redenen waarom jouw relatie goed is voor je gezondheid

9 signalen dat ware liefde binnen handbereik ligt

Een relatie hebben is naast dat het fijn en gezellig is ook goed voor je geest, je botten en je hart!

1 Getrouwd zijn betekent sterke botten
Onderzoek suggereert dat getrouwd zijn effect heeft op je botten. Een onderzoek gepubliceerd in het blad Osteoporosis International laat zien dat getrouwde mannen een hogere botdichtheid hebben dan ongetrouwde mannen. Onderzoekers van de Universiteit van Californië zeggen ook dat, hoewel het huwelijk op zich geen impact heeft op de botdichtheid van vrouwen, een gelukkig huwelijk dit wel heeft. Vrouwelijke deelnemers aan het onderzoek rapporteerden ook betere botten wanneer zij zich door hun echtgenoot gesteund voelden.

2 Je geliefde kussen kan stress verminderen
Geef je geliefde maar een goede kus, want zoenen activeert chemicaliën die stress verminderen. Onderzoekers van het Lafayette College lieten stellen voor 15 minuten kussen terwijl ze muziek luisterden. Zowel de mannen als de vrouwen uit het onderzoek lieten een daling van hun cortisollevel zien. Dus zoen maar lekker met je partner na een stressvolle dag.

3 Je partner kan ervoor zorgen dat je een succesvollere carrière krijgt
Een betrouwbare partner kan je helpen om beter te presteren en om gelukkiger te blijven op je werk. Onderzoekers van de Washington University in St. Louis kwamen erachter dat zorgvuldige en betrouwbare partners kunnen leiden tot hogere salarissen, meer promoties en een algemene tevredenheid over het werk voor hun partners. “Ons onderzoek wijst uit dat het niet alleen je eigen persoonlijkheid is die invloed heeft op het succes in je carrière, maar dat de persoonlijkheid van je partner ook van belang is”, zegt Joshua Jackson, hoofd onderzoeker van deze studie.

4 Een relatie hebben kan je zelfbeeld verbeteren
Vrouwen die een gelukkige relatie hebben zijn meer geneigd om een gezond en positief zelfbeeld te ontwikkelen, aldus onderzoek gedaan door de Tallinn Universiteit in Estonia. Dit onderzoek concludeert dat het niet uitmaakt hoe dicht of hoe ver een vrouw is verwijderd van haar streefgewicht, omdat ze een goede relatie heeft, heeft ze een hoger positief zelfbeeld van haar lichaam.

5 Je partner kan het makkelijker maken om gezonde gewoontes te ontwikkelen
Je partner kan je helpen om je slechte gewoontes om te zetten in goede gewoontes. Een onderzoek wat is gepubliceerd in JAMA Internal Medicine wees uit dat mannen en vrouwen beide rond de 40% meer geneigd zijn om ook fysiek te bewegen als hun partner dit ook doet. Rokers waren ook ongeveer 40% meer geneigd om te stoppen met roken wanneer hun partner ook was gestopt. Dus als jij gezonder wilt worden, zorg ervoor dat je partner mee doet.

6 Het huwelijk kan goed zijn voor je hart
Onderzoek toont aan dat getrouwde stellen minder snel hartziektes ontwikkelen dan ongetrouwde mensen. Onderzoekers aan het NYU Langone Medical Center bekeken rapporten van meer dan 3,5 miljoen mensen en kwamen erachter dat getrouwde stellen 5% minder kans hadden op hart en vaatziektes. Maar dit is geen reden om te blijven hangen in een ongelukkig huwelijk, want onderzoek wijst uit dat dit juist kan leiden tot hartproblemen.

www.realsimple.com