Gezondheid

Gestrest, uitgeblust? Waarom de sauna helpt

Gestrest uitgeblust ga naar de sauna

Soms zit je er doorheen, vooral nu de dagen weer donkerder worden kun je je soms zo lusteloos en moe voelen. Dan is het belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen. Dus eet gezond, beweeg en last but not least: las een dagje voor jezelf in en ga eens naar de sauna. Heb je daar echt geen tijd voor? Je kunt ook een middagje gaan of ’s avonds na je werk of na het avondeten. Want ook ’s avonds kun je nog een paar uurtjes heerlijk genieten en ontspannen in de sauna.

Omdat in de sauna door de warmte je spieren kunnen ontspannen is je lichaam in staat om diepgewortelde spanningen los te laten. Daarnaast moet je in de sauna nou eenmaal je telefoontjes in je locker houden, wat betekent dat je even helemaal los kunt komen van prikkels van buiten. In de sauna heerst er rust en kun je tot jezelf komen. Nog een voordeel van de sauna is dat de warmte het vrijkomen van endorfine stimuleert. Endorfine is een stofje wat vrijkomt in de hersenen wat leidt tot het gevoel van geluk.

Naast dat sauna’s heel relaxt zijn, zijn ze ook goed voor je. Frequent sauna bezoek wordt geassocieerd met een lagere doodsoorzaak door hart- en vaatziekten of door een beroerte. En dit geldt vooral voor de Finse Sauna’s. Studies hebben aangetoond dat mensen met hoge risicofactoren voor hart- en vaatziekten zoals hoge cholesterol, hoge bloeddruk en diabetes ook baat kunnen hebben bij regelmatig sauna bezoek.

Fort Resort Beemster
Wij besloten de proef op de som te nemen en boekten een dagje Fort Resort Beemster in de Beemster en oh my wat was het lekker! Heb jij ook moeite om je gedachten te stoppen en voel je soms zelfs de zenuwen door je lijf gieren? Op het platteland in de Beemster kom je tot rust, wat een verademing om deze oase van kalmte op maar 20 minuten rijden van Amsterdam binnen te stappen. Niet alleen zijn er verschillende sauna’s die je kunt bezoeken, ook kun je bijvoorbeeld heerlijk drijven in het zoutbad of ontspannen in het binnen- en buitenbad en kun jij je heerlijk laten vertroetelen in de spa. Je voelt je weer als herboren!

Nadat we ons hadden omgekleed hebben we eerst heerlijk geluncht. Het complex is prachtig, zoals gezegd kom je hier tot rust en dat voel je aan alles. De sauna’s zijn niet te vol, je hoeft niet te wachten totdat er ruimte is in bepaalde sauna of bad. Alles gaat precies zoals je wilt dat het gaat als je een dagje naar de sauna bent.

Buiten op het zonneterras staan meer dan voldoende ligbedden om even lekker af te koelen in de frisse lucht. Ook hier is het niet te vol en kun je heerlijk wegdoezelen. Na alle sauna’s en baden te hebben gehad hebben we nog even gezellig een drankje gedaan in het relax gedeelte en waren we helemaal ontspannen. Wij hebben die avond als een roos geslapen.

Echt een aanradFort Resort Beemsterer en jij maakt nu de kans op gratis entreekaarten! Herhealth.nl mag toegangskaarten weggeven voor Fort Resort Beemster. Dus wil jij ook een dagje helemaal bijkomen en weer opladen? Kijk op onze Facebookpagina voor meer informatie en maak kans op gratis toegangskaarten.