Geluk

14 signalen dat je te hard voor jezelf bent

14 signalen dat je te hard voor jezelf bent

1 Je kunt je succes niet vieren omdat je denkt dat er nog meer is wat je moet bereiken of omdat je niet zo succesvol bent als dat je zou moeten zijn.

2 Je geeft jezelf de schuld van alle slechte dingen die er in je leven zijn gebeurd zonder na te denken over externe factoren of andere mensen die erbij betrokken waren.

3 Als je naar jezelf kijkt zie je vooral je fouten en tekortkomingen.

4 Je hebt nog veel spijt van dingen uit het verleden die je niet los kunt laten en je stelt je voor hoe je leven had gelopen als je betere of wijzere besluiten had genomen.

5 Je hebt het idee dat je geen onvoorwaardelijke liefde verdient omdat je moeite hebt om van jezelf te houden.

6 Je vindt het lastig om complimenten te ontvangen omdat je altijd denkt dat het beter had gekund.

7 Je vindt het lastig om echt jezelf te zijn bij mensen omdat je het gevoel hebt dat mensen je dan niet leuk genoeg vinden.

8 Je doet altijd dingen voor andere mensen waardoor jij jezelf overprikkeld, maar je durft geen nee te zeggen omdat je bang bent dat mensen dan teleurgesteld in je zijn.

9 Omdat je het altijd beter wil doen of meer wilt bereiken, ben je nooit tevreden wat zijn tol eist van je eigenwaarde.

10 Je vindt het lastig om aardig voor jezelf te zijn. Om af en toe een pauze te nemen, om voor jezelf op te komen of om jezelf te vergeven.

11 Je geeft mensen de kans om je verkeerd te behandelen of om kritiek op je te hebben omdat je zelf al zo veel kritiek op jezelf hebt, dus wanneer iemand anders dit bevestigt kom je niet voor jezelf op.

12 Je hebt soms moeite om in slaap te vallen omdat je in bed over alles wat je hebt gedaan of gezegd nadenkt.

13 Je denkt dat je verder komt omdat je hard voor jezelf bent, maar eigenlijk houdt het je tegen omdat je de goede kanten vanzelf niet waardeert en je vasthoudt aan gedachtes die je naar beneden halen.

14 Soms verwacht je dat mensen hard voor je zijn, dus sta je het ook toe dat ze je pijn doen.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?