Burn-out

Als na je burn-out alles anders is…

Als na je burn-out alles anders is

Nee sorry ik kan vanavond niet spontaan even een borrel doen. Sorry dat ik weer moet afzeggen, maar ik heb te veel gedaan de laatste tijd en ik ben nu te moe. Sorry, ik kan toch niet naar het event komen; ik ben te moe. Sorry, ik zou gaan vloggen, maar ik heb te veel gedaan dus ik concentreer me nu alleen maar op mijn blog…

Deze woorden spreek ik helaas regelmatig uit.. En ik baal ervan. Hoewel ik ook echt wel zie dat ik gelukkiger ben dan voor mijn burn-out, dat ik doe waar ik gelukkig van word, baal ik soms wel. Ik baal soms van het feit dat ik zo snel moe ben, dat op vakantie gaan niet meer vanzelfsprekend als ontspanning voelt, maar als iets waar ik nog weken van moet bijkomen… Dat ik regelmatig sport, maar dat ik moet oppassen dat ik niet te veel sport want anders hertelt mijn lichaam niet en voel ik me weer moe.

-> Dagindeling voor als je burnout bent

Allemaal dingen die er voor mij nu bijhoren, die horen bij het leven na mijn burn-out. Dingen waar ik het eigenlijk nooit over heb, want ik kan er toch niets aan veranderen. Het enige wat ik kan doen is het accepteren en geduld hebben. Maar toch wilde ik dit met jullie delen. Zodat je nu niet denkt dat het bij mij nu allemaal geweldig gaat na mijn burn-out, terwijl jij maar tegen dingen aan blijft lopen.

Want ik blijf ook tegen dingen aanlopen. Ik word soms gek van het feit dat ik weer mensen moet afzeggen of dat ik eigenlijk al bijna niets meer afspreek, uit angst dat ik weer moet afzeggen. Het hoort erbij, het is niet anders maar het is niet altijd leuk. En dat mag ook best eens gezegd worden.

Gelukkig zit er ook een andere kant aan… gelukkig zie ik nu ook in dat ik mezelf heb gevonden. Ik zie in dat ik nu in staat ben om me te ontspannen, dat ik nieuwe hobby’s heb gevonden, dat ik dankzij mijn burn-out nieuwe mensen heb ontmoet.

-> Hoelang duurt een burnout?

Ik zie in dat ik mezelf durf te zijn, dat ik keuzes durf te maken ongeacht wat andere mensen daarvan denken. Ik zie in dat ik sterker ben dan ooit, ik ben niet meer bang.

Ik ben niet meer bang om alleen te zijn, ik ben niet meer bang voor de meningen van anderen, ik ben niet meer bang voor het onbekende want ik weet dat alles uiteindelijk wel goed komt, linksom of rechtsom..

Dus als jij ook wel eens baalt van de momenten dat je merkt dat je nog steeds jezelf niet bent, nog steeds worstelt met je burn-out weet dan dat je ook heel trots op jezelf mag zijn. Want dat je hier doorheen gaat of bent gegaan maakt je sterker dan ooit! Kijk naar hoever je al bent gekomen, natuurlijk mag je soms balen, maar vergeet niet om ook heel erg trots op jezelf te zijn.

-> 5 krachtige eigenschappen van mensen met een burnout

PS. Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? @herhealth.nl

Over de schrijver

Josine Mooij

Josine Mooij

Op Herhealth.nl wil ik je inspireren om in balans te blijven. Want we hebben het allemaal druk en moeten veel van onszelf. Daarom vind je hier artikelen die je kunnen helpen om wat meer balans te vinden in alle aspecten van je leven.