Geluk

Laat de mensen los die niet goed voor je zijn

Laat volgend jaar de mensen los die niet goed voor je zijn

Het is één van de moeilijkste en belangrijkste dingen om te doen: het stoppen met het geven van je liefde en energie aan mensen die niet klaar voor jou zijn. Stop met het hebben van lastige gesprekken met mensen die toch niet willen veranderen. Stop met je best doen voor mensen die hun best niet doen voor jou. Stop met het prioriteit geven aan mensen die jou als optie zien. Stop met het houden van mensen die niet van jou houden.

Het is je instinct om te doen wat je kunt zodat iedereen je aardig vindt. Maar door dit instinct beroof je jezelf van je energie. Als jij het leven leidt wat jij wilt leven dan is niet iedereen daar klaar voor. Wat niet betekent dat jij moet veranderen wie je bent. Het betekent dat je moet stoppen met investeren in mensen die niet in jou investeren.

Jij bent er niet voor iedereen en niet iedereen is er voor jou. Zo simpel is het.  We zijn mens en we kunnen niet met iedereen een speciale band hebben. Daarom is het ook zo speciaal als je mensen om je heen hebt met wie je een oprechte band hebt. Koester het want dit is bijzonder. Maar hoe langer jij iemand ‘dwingt’ om tijd met jou door te brengen, des te langer jij jezelf berooft van de connectie die je kunt hebben met mensen die je tijd wel waard zijn. 

Blijf niet klein, blijf niet langer bij mensen omdat het nu eenmaal zou is. Omdat jullie al jaren vrienden zijn, terwijl ze er niet echt voor jou zijn.

  • Misschien als je minder je best doet dan vinden mensen je minder leuk.
  • Misschien vergeten ze je wel.
  • Misschien als jij stopt met proberen, zal de relatie doodbloeden.
  • Misschien als jij stopt met appen, zal het lang stil blijven.

Dit betekent niet dat jij een relatie hebt verpest. Het betekent dat het enige wat deze relatie gaande hield, de energie was die jij erin stopte was. 

Dat is geen liefde, dat is afhankelijkheid. Het meest kostbare wat je hebt is je energie en je tijd. Wat jij elke dag geeft zal je creëren. Waar jij je tijd aan heeft zal je bestaan definiëren. Daarom is het ook zo belangrijk om je tijd en je energie goed te beschermen en vervolgens goed te besteden. Maak van je leven een veilige haven waar alleen mensen die echt om je geven zijn toegestaan. 

  • Het is niet verantwoordelijkheid om mensen te redden.
  • Het is niet jouw verantwoordelijkheid om mensen te overtuigen dat gered moeten worden.
  • Het is niet jouw taak om je tijd en energie weg te geven aan mensen die het niet verdienen.

Het jouw taak om je te realiseren dat jij de controle hebt. De controle om te bepalen dat wie jouw aandacht en energie verdienen. Besluit wie jouw tijd en energie verdienen en laat de rest los. 

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?