Recepten Snack

Recept: gezonde granola repen

Recept: gezonde granola repen
Geschreven door Redactie

Hellooo, terwijl ik dit bericht nu zit te typen, zijn er ondertussen al 2 gezonde granola repen op.. haha! Ze zijn echt lekker en ook best voedzaam! Net uit de oven zijn het nog lekkerder, dan zijn ze nog lekker warm. Ik eet deze granola repen nu als ontbijt omdat ze toch gezond zijn, dus ik dacht waarom ook niet hè :p ! De granola repen zijn best smaakvol, dat komt doordat ik ze heb gezoet met honing. Ik ben ook dol op rozijntjes en gedroogde abrikozen en die zitten er ook in verwerkt. Echt deze granola repen zijn super easy om te maken en heerlijk als gezond tussendoortje, maar je kunt ze dus ook zoals mij gewoon ochtends opeten. De granola repen gaan bij mij nu in een luchtdichte trommel zodat ik ze nog een aantal dagen kan bewaren. Of dat nou echt nodig is, betwijfel ik aangezien er al 2 op zijn en ze erg lekker zijn haha.

Dus als jij ook een lekker, gezond en voedzaam tussendoortje wilt.. dan zijn deze granola repen zeker aan te raden!
Hier komt ie!!

Ingrediënten: (± 8 grote granola repen)

  • 350 g havervlokken of havermout
  • 4 el kokosolie
  • 8 el honing
  • 6 snufjes kaneel
  • 2 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 el rozijnen
  • 4 el gedroogde abrikozen
  • 4 el gemengde ongezouten noten
  • 4 el kokossnippers

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de havervlokken of havermout in een keukenmachine en maal eventueel fijn (zo is het net wat fijner). Voeg nu de kaneel toe samen met de gesmolten kokosolie, honing, vanillesuiker en het ei. Meng alles goed door elkaar in de keukenmachine. Heb je geen keukenmachine?! Geen zorgen, je kunt het ook gewoon zo door elkaar heen mengen. Het duurt dan wel iets langer. Voeg nu met een lepel/spatel de rozijnen en kokossnippers toe en meng goed door elkaar. De gedroogde abrikoos snijd je in kleine stukjes en voeg je ook aan het granola mengsel toe. Vet nu een cakeblik/brownieblik in (ik deed dit met een klein beetje kokosolie) en schep het granola mengsel erin. Druk het granola mengsel plat en zet in de oven voor ongeveer 25-30 minuten. Haal de granola repen uit de oven, en snijd ze in ongeveer 8 plakken. Laat even afkoelen, de repen worden dan nog iets steviger/harder en dan kan je ze eten!

www.hongeralseenpaard.nl

Deel op:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Over de schrijver

Redactie