Geluk

Wat iedereen zou moeten weten over Energie Healing

Wat iedereen zou moeten weten over Energie Healing

Energie healing is een holistische geneeswijze die de energieblokkades van het lichaam wegneemt. Door deze blokkades open te breken is het lichaam in staat om zichzelf te helen. Deze uitleg klinkt misschien wat vaag, maar hieronder vind je stapsgewijs meer informatie over de helende krachten van onze energie. 

1 We studeren al jaren lang de energie van ons lichaam. Reiki is een voorbeeld van een energie healing die al jaren wordt beoefend in Japan. De zeven chakras, de verschillende energie transmissie centra in ons lichaam, worden voor het eerst beschreven in Hindoeïstische teksten. Meridanen, de energiebanen van ons lichaam, staan centraal in het de traditionele Chinese geneeskunde. Deze eeuwen oude culturen gebruikten verschillende manieren om de energie door ons lichaam te laten stromen om zo het lichaam te stimuleren zichzelf te helen. 

2 We hebben op school allemaal geleerd dat materie bestaat uit moleculen. Zelfs iets wat heel stevig is, zoals een tafel, bestaat uit allerlei moleculen en dus energie. Zoals wij mensen ook bestaan uit energie. Als je zegt dat iemand een fijne energie heeft dan voel je dit dus aan. Maar ook plekken kunnen een energie hebben. Als je in een kamer loopt waarin net is gevochten dan zul je de gespannen energie voelen waardoor je de ruimte zo snel mogelijk weer wilt verlaten. Terwijl bijvoorbeeld het strand een lichte energie heeft, dit komt door het zout (een natuurlijke reiniger) en de bewegende lucht. 

3 Iedereen kan baat hebben bij energie healing. Net zoals je niet precies hoeft te weten hoe zwaartekracht werkt voordat je iets op de grond laat vallen, hoe je ook niet precies te begrijpen hoe energie healing werkt voordat je een behandeling ondergaat. Onderga een behandeling met een open mind en geef je over. Als jij je gestrest, nerveus of uitgeput voelt kan een energie healing je helpen om je meer ontspannen en in balans te laten voelen. Als je je al goed voelt kan een energie healing ervoor zorgen dat je je nog meer geaard en energiek voelt. 

4 Er zijn veel soorten laagdrempelige energie healers waar je een afspraak kunt maken en ze hebben allemaal verschillende technieken. Hieronder vind je een kort lijstje van een aantal populaire energie healing geneeswijzen:

  • Acupunctuur: Acupunctuur gebruikt kleine naalden die de energiestroom in het lichaam stimuleren.
  • Voetreflex: Dankzij voetreflex worden blokkades opgeheven doormiddel van drukpunten op de voeten, handen of oren. 
  • Massage: Ja zelfs massage is een energie healing. Het verlicht de spanning in de spieren, het stimuleert de stroming van energie en het veroorzaakt diepe ontspanning. 
  • Reiki: Doormiddel van de energie die de Reiki Master doormiddel van handoplegging laat stromen wordt het zelfhelende vermogen van het lichaam geactiveerd. 

5 Je kunt zelf vanuit huis ook de energie in je lichaam laten stromen. Zoals je elke dag doucht en je tanden poetst zou een reiniging van je energie ook tot je vaste routine moeten behoren. Neem bijvoorbeeld een warm bad met roze Himalaya zout, brand salie om de energie rondom je te reinigen of gebruikt kristallen die je energie een boost kunnen geven. 

Alles wat je nodig hebt om je meer te verdiepen in energie healing is wat nieuwsgierigheid en de bereidheid om wat nieuws te leren. En wie weet, vind jij het net zo fijn als al die andere mensen die niet meer zonder kunnen. 

Mindbodygreen.com