Gezondheid

Een detox kuur met groentesapjes is helemaal geen slecht idee!

Een detox kuur met gezonde sapjes is helemaal geen slecht idee!

Heb jij dat ook? Je wilt gezonder leven, maar je weet niet waar je moet beginnen. Een omslag maken naar gezonder leven kost vaak in het begin wat tijd. Gelukkig kun je het jezelf wel makkelijker maken. Bijvoorbeeld door ingevroren groentesapjes in te slaan! Gezond, lekker en makkelijk. Want zeg nou zelf, de groentesapjes die je zelf maakt zijn vaak en niet zo lekker en best duur omdat je zo veel ingrediënten moet kopen voor een beetje een behoorlijk groentesapje. Maar vers ingevroren groentesapjes zijn ook een goede manier om je nieuwe gezonde levensstijl een kickstart te geven. Dit kun je bijvoorbeeld doen in de vorm van sapvasten of een detox kuur.

Een detox kuur klinkt misschien wat heftig, maar dat hoeft echt niet zo te zijn. Als je een detox kuur doet bij een goede partij die je de juiste begeleiding geeft is een detox kuur zelfs leuk en lekker! Sap.je is bijvoorbeeld een partij die goede detox paketten met heerlijke verse groentesapjes aanbiedt met de juiste begeleiding. 

Tijdens een detox kuur doormiddel van groentesapjes en soep versterk je je immuunsysteem. Tegenwoordig krijgen we veel zout, suiker en bewerkte voedingsmiddelen binnen en tijdens een detox kuur kan je lichaam bijkomen van al deze producten. Even een paar dagen je lichaam de tijd geven om te resetten doormiddel van gezonde en pure ingrediënten die ook nog eens veel vitamines en mineralen bevatten. Vooral tijdens deze koude wintermaanden kan het helemaal geen kwaad om wat extra aan onze weerstand te denken doormiddel van groentesapjes met veel vitamines en mineralen. 

Het kan even wennen zijn voor je lichaam als je start met een detox kuur. Je kunt soms bijvoorbeeld hoofdpijn krijgen of je vermoeid voelen. Maar vaak voel je je na een aantal dagen van sapvasten juist energiek, kun je je beter concentreren, is je huid beter en slaap je beter. Nog een bijkomend voordeel is dat je smaakpupillen veranderen. In het begin moet je lichaam misschien even wennen aan de smaken van de groentesapjes, maar als je lichaam eenmaal gewend is vind het juist de smaken van bewerkte voeding of te veel suiker niet meer zo prettig. Dit is weer een mooie stap in de richting van een gezond voedingspatroon!