Gezondheid

Gaat het traplopen steeds lastiger? Een traplift kan een goede optie zijn

Het gebeurt bijna iedereen als de jaren beginnen te tellen: de trap in de woning wordt een steeds groter obstakel. Vaak gaat het geleidelijk, gebeurt het zo nu en dan dat de knie of de heup opspeelt bij het beklimmen van de trap. Langzaam maar zeker wordt het steeds vervelender om de trap te nemen, en is men geneigd dit zo veel mogelijk te vermijden. Gelukkig is dit helemaal niet nodig: een traplift kan ook in dit soort gevallen een prima oplossing zijn.

Steeds maar weer die trap
Vroeg of laat gaat bij bijna iedereen het bewegen een stuk lastiger dan voorheen. Dit kan al op jonge leeftijd het geval zijn, maar meestal is het ouderdom die voor dit soort problemen zorgt. In veel gevallen gaat normaal lopen nog prima, al is het wellicht wat langzamer, maar zijn het trappen die als eerste echt grote problemen gaan geven.

Dat is niet zo vreemd. Bij het beklimmen van een trap moet het lichaam steeds het eigen gewicht naar boven tillen. Bovendien moeten, ook wanneer de trap juist naar beneden wordt genomen, de knieën sterk worden gebogen, en komt er al met al heel wat kracht bij kijken om de trap op of af te komen.

Wanneer een woning één of meerdere trappen heeft, kan dat een steeds groter probleem worden. Het beklimmen ervan kost veel energie, en zal steeds meer worden vermeden. Niet prettig, want zo kan men zich niet meer vrij bewegen door de eigen woning. Ook wordt het steeds lastiger om de boel zelf schoon te kunnen houden en andere klusjes te blijven doen, alleen maar doordat die trap zo in de weg zit.

De oplossing: een traplift
Veel mensen die wat moeite krijgen met traplopen, denken niet direct aan een traplift als oplossing. Dat is toch iets voor mensen die echt niet meer kunnen lopen, voor bejaarden, mensen op hele hoge leeftijd? Niet voor mensen die gewoon wat lastiger de trap op komen.

De waarheid is echter dat steeds meer mensen die verder nog goed ter been zijn een traplift kopen. En waarom ook niet? Een traplift geeft een stuk comfort, hij neemt een hindernis weg die het wonen in het eigen huis steeds minder prettig maakte. Een traplift van Handicare is snel gemonteerd en makkelijk in gebruik, zodat de trap opeens weer met gemak en plezier kan worden genomen. Een kleine aanpassing, die ervoor zorgt dat men mobiel kan blijven binnen de eigen woning, en verhuizen naar een gelijkvloers huis helemaal niet meer noodzakelijk is. Een prima oplossing!