Geluk

Ik ben gestopt met het verzinnen van excuses voor andere mensen

Ik ben gestopt met het verzinnen van excuses voor andere mensen

Ik maakte er een gewoonte van om excuses voor andere mensen te verzinnen. Ik verzon allerlei scenario’s in mijn hoofd om het bijzondere of gekke gedrag van anderen te verklaren of omdat ik liever in mijn eigen leugens geloofde dan dat ik teleurgesteld werd.

Maar ik realiseer me nu dat hoe meer excuses je voor mensen maakt, hoe vaker je wordt gekwetst. Hoe vaker je tegen jezelf liegt, hoe vaker anderen tegen je liegen. Dus ik heb geleerd om hier mee te stoppen.

Ik ben gestopt met het proberen te ontcijferen van gemixte signalen en het lezen tussen de lijnen want de mensen die genoeg om je geven zullen je nooit signalen sturen die je moet analyseren of waar je aan zult twijfelen.

Ik ben gestopt met het tolereren van mensen die te veel zeggen en te weinig doen en ik heb geleerd dat geen woorden, maar daden belangrijk zijn.

Ik ben gestopt het met maken van uitzonderingen voor mensen die geen uitzondering voor mij maken.

Ik ben gestopt met mijn best doen voor mensen die mij alleen maar willen als het hen uitkomt.

Ik ben gestopt om er te zijn voor mensen die er niet waren toen ik ze nodig had.

Ik ben gestopt met denken dat mensen op vriendelijkheid reageren met vriendelijkheid – sommige mensen reageren op vriendelijkheid met egoïsme.

Ik ben gestopt met het ingewikkeld maken van mijn leven en ben begonnen met het simpeler te maken.

De mensen die om je geven zullen een manier vinden om er te zijn en de mensen die dit niet willen zullen een reden vinden om weg te rennen. Zo simpel is het. De mensen die van je houden tonen dit, zeggen dit.

De mensen die jou in hun leven willen zullen hier moeite voor doen, zullen contact met je houden, zullen je verjaardag en andere belangrijke data onthouden. De mensen die geen moeite doen zullen altijd in het grijze gebied blijven hangen tussen vreemden en vrienden of vrienden en geliefden.

Ik ben gestopt met mensen die grijs blijven. Mensen zijn voor mij zwart of wit, ze zijn met mij of niet. Ze houden van je of niet. Ze geven om je of het kan ze niets schelen. Ze verzinnen excuses om niet in je leven te zijn of ze vinden redenen om er wel in te zijn.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?