Geluk

8 dingen die je niet nodig hebt om gelukkig te zijn

8 dingen die je niet nodig hebt om gelukkig te zijn

1 Ideale omstandigheden
De gelukkigste mensen leven niet in bepaalde omstandigheden, nee ze hebben de juiste houding. Ervoor kiezen om positief en dankbaar te zijn voor de dingen die je wel hebt bepaalt hoe jij de rest van je leven zult leven. Dus bedenk elke dag wat er positief is aan vandaag en ook al moet je op sommige dagen wat harder je best doen om wat positiefs te vinden dan op andere dagen, als je zoekt kun je echt wat vinden.

2 Iedereens toestemming
Hetgeen wat je in je leven waarschijnlijk het meeste zal tegenhouden is de angst voor wat andere mensen van je denken. Je kunt anderen je niet laten vertellen wie je bent of je wilt, je moet zelf beslissen. Als jij dingen doet of keuzes maakt dan is het belangrijk om te onthouden dat jouw leven belangrijker is dan wat anderen van je denken. Laat anderen je niet schuldig voelen over de manier waarop jij je leven leidt.

3 Een perfect verleden
Laat de fouten of donkere kanten van je verleden je toekomst niet overschaduwen. Laat het los, vergeef en ga vooruit. Want je verleden is misschien niet zo gelopen zoals je had gehoopt, je toekomst kan er veel mooier uitzien dan jij je had ingebeeld. Wanneer we ooit zijn gebroken in het verleden worden we in de toekomst vaak sterker dan we ooit voor mogelijk konden houden. Geef niet op en onthoud dat vandaag een nieuw begin is.

4 Controle over het leven
Het leven verandert constant, net zoals wijzelf ook constant veranderen. Je bent niet dezelfde persoon als dat je een jaar of 10 jaar geleden was. Het leven gaat door en verandering hoort hierbij. Onthoud dat elk einde het begin is van iets nieuws. Elke uitgang is ook een ingang. Leef, leer en laat los.  Laat jezelf niet tegenhouden door veranderingen die je niet kunt controleren. Laat los wat je niet kunt veranderen en steek je energie in de dingen waar je wel invloed op hebt.

5 Een zorgeloos leven zonder stress
Uitdagingen maken het leven interessant, ze overwinnen geeft het leven betekenis. Wacht niet tot alles perfect is, dit zal nooit gebeuren. Er zullen altijd uitdagingen, obstakels en slechte omstandigheden zijn. Nou en! Begin nu! Met elke stap die je neemt word je sterker, zelfverzekerder, vaardiger en succesvoller. Wat er ook gebeurt, doe je best en waardeer de dingen die je gaandeweg leert.

6 Al de dingen die je niet hebt
Je bent hier, op dit moment met wat je hebt. Geniet ervan. Je hoeft vandaag niets anders te doen dan een keer te glimlachen. Geluk is waarderen wat je hebt in je leven. Geluk is genieten van de mensen, plaatsen en dingen die gebeuren in je leven. Het gaat niet altijd maar over veranderen en dingen bereiken, het gaat ook over zijn en waarderen wat je hebt.

7 Veel geld
Als we onze zegeningen vaker dan ons geld zouden tellen zouden we een stuk rijker zijn. Houd je geld in je hoofd, maar uit je hart. Probeer nooit zo druk te zijn met het verdienen van geld dat je vergeet om te leven. Het is fijn om geld te hebben en om dingen te kopen die je leuk vindt. Maar het is belangrijker om in de gaten te houden hoe belangrijk de dingen zijn die niet met geld te koop zijn. Goede vrienden en een liefdevolle familie zijn niet in geld uit te drukken.

8 Altijd gelukkig zijn
Je kunt niet gelukkig zijn als je soms niet ongelukkig bent. Het leven is niet altijd perfect en je kunt niet verwachten dat je altijd gelukkig bent. Accepteer dat het leven pieken en dalen kent. Ervaar de hoogte en dieptepunten, de positieve en negatieve kanten en alle dingen die daar tussen horen. Focus je niet alleen op gelukkig zijn, focus je op een betekenisvol leven. Ja geluk is een onderdeel van een betekenisvol leven, maar het hoort er net zo bij als verdriet, frustratie en mislukking.

Wees dankbaar voor de dingen die je wel hebt en probeert te kiezen voor dat glas wat halfvol is.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Foto Thistimetommorow.com