Ontspanning

Water is toch water? Doe deze simpele test en kom erachter of dat echt zo is

Water is toch water?

Water is toch water? Dit was altijd mijn overtuiging en ik dacht dat er eigenlijk niet echt verschil zat tussen de verschillende soorten water (kraanwater, bronwater en mineraalwater). Totdat SPA mij uitdaagde tot het doen van de theetest. Volgens SPA zou ik middels de theetest met eigen ogen kunnen zien dat water toch niet zomaar water is…

Dat vond ik echt wel een leuke uitdaging dus ik ging aan de slag met de theetest. Ik vulde twee theeglazen, 1 met SPA water en 1 met ander water en zette de glazen in de magnetron om zo het water te verwarmen. Toen het water warm was deed ik tegelijkertijd in beide glazen een zakje thee en liet deze 2 minuten trekken en het resultaat zie je hieronder!

Links is SPA water en rechts is mijn kraanwater

Het verschil is zo groot! Mijn eigen water is veel donkerder en echt mega troebel terwijl de thee die ik heb getrokken in het SPA water helder is en een stuk lichter van kleur. De thee rook en smaakte zelfs anders! Ik had misschien wel verwacht dat er een klein beetje verschil zou zitten tussen de verschillende soorten water, maar dit verschil was veel groter dan ik had gedacht. 

Dit komt omdat er in mijn kraanwater waarschijnlijk veel kalk zit en omdat het water van SPA mineraalarm is. Water is dus echt niet zomaar water en er zit echt wel verschil in. Grappig weetje is dat wanneer je bijvoorbeeld altijd thee zou zetten met SPA water jij je waterkoker waarschijnlijk nooit zou hoeven te ontkalken omdat SPA zo zuiver is. Nu is de theetest van SPA niet bedoeld om iedereen thee te laten zetten met het mineraalwater, maar juist om onze kennis over de verschillende waters te vergroten én ons te stimuleren om extra water te drinken, ongeacht het soort.

Het is ook wel leuk om te vertellen hoe het nou komt dat SPA water zo zuiver is. In de Belgische Venen vind je een prachtig ongerept natuurgebied en in dit gebied zijn alle ingrediënten aanwezig voor het ontstaan van SPA natuurlijk mineraalwater. Regenwater en sneeuw sijpelen langzaam door verschillende lagen en in de grond en worden zo op een natuurlijke manier gefilterd. Het resultaat: uitzonderlijk zuiver mineraalwater met een laag gehalte aan minerale zouten. Omdat het in Spa 2 keer zo veel regent als aan de Noord-Zee en er elk jaar zeker 50 cm sneeuw valt wordt deze natuurlijke bron steeds weer aangevuld.

Het prachtige proces van het mineraal water van SPA

Zelf ben ik bij in Spa geweest en heb ik het water van SPA zelfs rechtstreeks uit de bron gedronken, dat is toch bijzonder! Dat vinden ze bij SPA overigens ook dus ze doen er alles aan om het natuurgebied van SPA zo goed mogelijk te beschermen om zo het water zo puur te houden zoals het nu is. Maar bij SPA doen ze er niet alleen alles aan om het natuurgebied zo schoon mogelijk te houden. Spadel, het bedrijf achter SPA, neemt zijn verantwoordelijkheid en heeft het ambitieuze programma Source of change gelanceerd. Met Source of change wil het bedrijf uiterlijk in 2025 realiseren dat het drinken van de lokaal geproduceerde producten gezond is voor zowel de consument als de planeet. Ook wil Spadel dan volledig circulair opereren. Meer info over dit programma vind je op sourceofchange.spadel.com.

Ben je nou ook nieuwsgierig geworden naar het verschillen tussen de soorten waters? Doe dan de theetest; leuk om te doen en daarna kun je natuurlijk sowieso genieten van een heerlijk kopje thee :). Ik ben zelf ook nieuwsgierig naar jouw resultaat dus als je de #spateatest gebruikt op social media kan ik even meekijken of het verschil bij jou ook zo groot is als bij mij! Voor meer info over de theetest en het water van SPA kun je een kijkje nemen op spa.nl.

Ik ben er trots op te vermelden dat dit artikel tot stand is gekomen in samenwerking met SPA Nederland