Bewegen Gezondheid

Hoe kom je nou uit je hardloop dip?

Hoe kom je nou uit je hardloop dip?

Soms lukt het je gewoon niet meer zo goed om jezelf te motiveren om te gaan hardlopen. Je liep regelmatig en had er misschien zelfs plezier in maar nu lukt het je niet meer om die stap te zetten. De drempel om weer te gaan rennen lijkt opeens immens.

Gelukkig kun je ook weer uit deze dip komen! Onderstaand zie je tips om weer uit je hardloop dip te komen.

Ga niet alleen
Onderzoek toont aan dat sporten met anderen je niet alleen inspireert om langer te rennen, je zult ook meer doorzettingsvermogen tonen wanneer je in een groep rent. Als je altijd alleen hebt gerend is het zeker het overwegen waard om je aan te sluiten bij een hardloopgroep. In januari starten er weer volop nieuwe cursussen voor elk niveau, een leuke manier om weer plezier in het hardlopen te krijgen.

Ga korter en sneller
Voor sommige renners is het doel om steeds maar langer en verder te kunnen rennen. Hun doel is een zo lang mogelijke afstand, maar op een gegeven moment kan dit gaan vervelen. Steeds maar weer zo’n lang stuk hardlopen. Dan kan het een goed idee zijn om aan je snelheid te werken. Daag jezelf uit om steeds sneller te lopen op een kortere afstand.

Bouw kracht op
Hardlopers focussen graag op kilometers, maar het sterker maken van je gehele lichaam kan je hardloopresultaten drastisch verbeteren. Voor de beste resultaten kun je 2 keer per week werken aan het verbeteren van je spierkracht.

Draai je route om
Het zal je verbazen hoe anders je vaste route eruit ziet wanneer je deze andersom rent. Het is een kleine aanpassingen die je nieuwe energie kan brengen.

Doe mee aan locale wedstrijden
Speur eens op internet of er in jouw omgeving hardloopwedstrijden worden gehouden, misschien organiseert de hardloopclub in jouw omgeving wel af een toe een wedstrijd. Je hoeft niet altijd mee te doen aan grote wedstrijden, kleine locale wedstrijden zijn vaak hartstikke leuk.

Afwisseling
In plaats van alleen flinke stukken achter elkaar te hardlopen kun je wat meer afwisseling aanbrengen. Probeer eens te experimenteren met een intervaltraining of doe verschillende workouts tussen het rennen door en loop eens een paar keer een heuvel op en af.

Runnersworld