Geluk

12 inspirerende eigenschappen van oprecht integere mensen

12 karaktereigenschappen van oprecht integere mensen

Integriteit is één van de meest waardevolle karaktereigenschappen die iemand kan hebben. Je moet moedig en zelfverzekerd zijn om integer te zijn. Het betekent dat je eerlijk durft te zijn, dat je trouw bent aan jezelf en je altijd het juiste doet. En hoewel maar weinig mensen geboren zijn met deze mooie eigenschap betekent dit niet dat wij niet kunnen leren om integer te zijn.

Onderstaand vind je 12 inspirerende karaktereigenschappen van de zeldzame mensen die oprecht integer zijn. Misschien ken je zelf wel zo iemand of herken jij jezelf!

1 Ze hebben respect voor de tijd van iemand anders
Ze begrijpen dat andere mensen verantwoordelijkheden hebben, daarom gaan ze heel bewust met de tijd van andere mensen om. Ze respecteren en waarderen de grenzen van anderen, want zo willen zij ook graag door anderen worden behandeld.

2 Ze zullen nooit met de eer van iemand anders strijken
Zelfs als het om iets kleins gaat, ze strijken niet met de eer van iemand anders. De mensen die ergens moeite voor hebben gedaan moeten gezien worden.

3 Ze zijn oprecht
Mensen die integer zijn, zijn eerlijk en oprecht. Het zijn niet de mensen die je het ene vertellen, maar die achter je rug om het andere doen. Het zijn zeldzame personen die altijd zijn wie ze zijn, of mensen dit nou leuk vinden of niet.

4 Ze zijn eerlijk
Iemand met deze karaktertrekken heeft niet het gevoel dat hij tegen jou moet liegen. Ze weten dat leugens nergens op zijn gebaseerd en dat ze uiteindelijk altijd uitkomen. Wat ze je te zeggen hebben, zeggen ze eerlijk en recht in je gezicht tegen je.

5 Ze profiteren niet van anderen
De enige reden voor hun vriendschap is liefde en commitment. Ze zullen geen misbruik van je goedheid maken. Integere mensen baseren hun vriendschappen op echte emoties en eerlijke intenties.

6 Ze geven mensen het voordeel van de twijfel
Ze geloven in het goede van mensen. Zelfs in deze tijd en maatschappij blijven ze geloven in de goedheid van de mens.

7 Ze maken geen ruzie over kleine dingen
Je zult ze nooit ruzie horen maken over niets. Want mensen met een sterk moraal vinden het fijner om hun verschillen op een beschaafde manier uit te spreken. Ze houden niet van negativiteit en proberen weg te blijven van negatieve emoties.

8 Ze hebben een sterke intuïtie
Ze hebben het vermogen om het aan te voelen als er iemand iets dwars zit. Als iemand zich verdrietig of leeg voelt dan zullen deze mensen het altijd doorhebben. En nog fijner, ze zullen er altijd voor je zijn. Wat jij nodig hebt om je beter te voelen, zij zullen het voor je doen.

9 Ze zijn bescheiden
Ondanks het feit dat ze zelfverzekerd en zelfbewust zijn, zijn ze ook zeer bescheiden. Want bescheidenheid siert de mens.

10 Ze geloven in anderen
Ze zullen je op je woord geloven. Maar zodra je misbruik maakt van hun goedheid is het klaar en zullen ze je nooit meer op je woord geloven.

11 Ze zijn altijd aardig tegen mensen
Vriendelijkheid en liefde zijn de enige dingen die wanneer ze worden gedeeld ze meer worden. Dus deze mensen hebben één regel: als ze aardig kunnen zijn, zijn ze aardig.

12 Ze weten wanneer ze hun verontschuldigingen aan moeten bieden
Als ze iets verkeerd hebben gedaan dan verontschuldigen ze zichzelf hier voor. Ze voelen zich niet minder als ze een fout hebben gemaakt en ze durven de woorden: het spijt me, uit te spreken.

Bron Thepowerofsilence.co Foto Xeniaoverdose.com