Gezondheid

5 Plekken in je huis die stiekem hartstikke vies zijn

4 dingen die stiekem hartstikke vies zijn

Je hebt waarschijnlijk wel een schoonmaak routine ontwikkeld, in ieder geval voor de plekken die vies zijn en waar je niet zo makkelijk omheen kunt. En hoewel het sowieso goed is om het stof van je vensterbank te halen en om de broodkruimels van je vloer op te zuigen, zijn er andere plekken in je huis waar bacteriën een grotere bedreiging vormen. Sta eens stil bij deze 5 plekken in je huis die vaak over het hoofd worden gezien, maar die wel een bron van bacteriën kunnen worden.

1 Je telefoon
Hoewel steeds minder mensen een vaste telefoon in huis hebben bezitten ze wel enorm veel bacteriën. En dit geldt natuurlijk ook voor je mobieltje (houd jij de onderkant van je tas tegen je gezicht…?). Maak je telefoon in ieder geval 1 keer per maand schoon.

2 Je douchegordijn
Jij komt zelf wel schoner uit je douche dan je er in ging, maar dit geldt niet voor je douchegordijn. Want de damp verwelkomt bacteriën met liefde en zorgt er daarnaast voor dat ze zich goed kunnen vermenigvuldigen. De meeste douchegordijnen kun je gewoon in de wasmachine wassen. Hang het douchegordijn vervolgens weer op en laat het drogen.

3 Schoonmaak benodigdheden
Er zitten vaak enorm veel bacteriën op schoonmaak benodigdheden. En als deze spullen al veel bacteriën bevatten, hoe kun je hiermee dan de rest van je huis schoonmaken? Bezems, de dweil, plumeaus en andere apparaten hoor je na elke gebruik te wassen en te drogen. En vergeet ook de binnenkant van je vaatwasser en wasmachine niet. Volg de instructies van machine producent om je machine schoon te houden.

4 Je keuken
Snijplanken die voor alles en nog wat worden gebruikt, sponzen, afwasborstels, vaatdoekjes die dagelijks worden gebruikt om het aanrecht mee af te nemen en planken die niet regelmatig worden afgenomen – keukens bevatten enorm veel plekken waar bacteriën rijkelijk kunnen groeien. Dus vergeet niet dat een keuken schoonhouden meer inhoudt dan alleen maar iets afnemen wanneer er iets is gemorst.

5 Je computer
En dan vooral je muis en je toetsenbord zijn een bron van bacteriën. Wist je dat een toetsenbord vaak nog meer bacteriën bevat dan een wc bril? Dus even op zijn kop houden dat toetsenbord en een vochtig doekje over je toetsenbord en je muis halen. Je kunt natuurlijk ook desinfecterende doekjes gebruiken, net zo makkelijk.

Gerelateerd:

9 dingen die mensen met een schoon huis dagelijks doen