Gezond gewicht Gezondheid

8 redenen om nog meer avocado’s te eten

Avocado's zijn echt gezond!

Lekker, gezond en door hun heerlijke smaak worden avocado’s steeds populairder.  Maar ze zijn niet alleen lekker, ze zijn ook nog eens echt goed voor je. Avocado’s staan bekend om hun goede vetten, maar dat is niet alles!

Avocado’s zijn rijk aan kalium, magnesium, vitamine C, Vitamine E, vitamine K1 en vitamine B-6. Onderstaand zie je 8 redenen om nog meer avocado’s te eten:

1 Ze zitten vol met antioxidanten
Avocado’s bevatten veel antioxidanten die je helpen om stress tegen te gaan.

2 Ze zijn goed voor je huid
Een Mexicaanse studie heeft aangetoond dat avocado olie beschermt tegen vrije radicalen die voor huidveroudering zorgen.

3 Ze zijn goed voor de hersenen
Onderzoek toont aan dat het eten van meer onverzadigde vetten, zoals je deze in avocado’s vindt, kan helpen om je brein functie en je geheugen een boost te geven.

4 Ze bevorderen gewichtsverlies
Amerikaanse onderzoekers kwamen erachter dat avocado’s ervoor zorgen dat mensen sneller verzadigd zijn en dat mensen minder trek krijgen. Hierdoor kan het zo zijn dat mensen die willen afvallen baat hebben bij het eten van avocado’s.

5 Ze verminderen het risico op een stofwisselingssyndroom
Een studie wees uit dat avocado eters 50% minder kans hebben op een stofwisselingssyndroom wat aderverkalking, een beroerte en diabetes type 2 kan veroorzaken.

6 Ze helpen pijn veroorzaakt door artrose te verzachten
Wetenschappers van de University of California-Davis Health Systeem onthulden dat avocado’s kunnen helpen om de pijn te verzachten die veroorzaakt wordt door stijfheid. Daarnaast kunnen avocado’s helpen om gewrichtsfunctie te verbeteren.

7 Ze zijn goed voor je ogen
Avocado’s bevatten luteïne, een bioactieve stof die bij de carotenoïden hoort. Luteïne heeft de functie van antioxidant. Het werkt als UV filter in het oog. Mogelijk beschermt luteïne ook tegen de oogziekte macula degeneratie.

8 Ze zijn goed voor je hart
Avocado’s bevatten goede vetten die goed zijn tegen hart- en vaatziektes. Daarnaast bevatten ze veel folium wat in combinatie met omega-3 vetzuren de bloeddruk laag houdt.

Hoe kun je meer avocado’s eten?
Er zijn veel manieren om meer avocado toe te voegen aan je dieet. Je kunt natuurlijk gewoon een lekkere rijpe avocado leeg lepelen, maar je kunt er ook guacamole van maken. Guacamole is heerlijk als beleg op bijvoorbeeld een cracker. En natuurlijk blijft een avocado in combinatie met vis of kip een heerlijke combinatie, lekker om maaltijdsalade van te maken!

Recepten met Avocado

Recept: Avocado brownies

Recept: In wodka gemarineerde zalm met avocado en soja

Recept: Gezonde chocolade truffels

Recept: Courgettesalade met zalm

Recept: Zoet-zure ontbijtbowl