Geluk

7 dingen waar je nooit spijt van zal krijgen

7 dingen in je leven waar je geen spijt van krijgt

Het leven zet zich tegenwoordig in een hoog tempo voort en de afleidingen door werk en andere zaken kunnen ervoor zorgen dat we ons niet meer focussen op de dingen die er echt toe doen. We missen kansen om anderen te helpen of om mooie herinneringen te maken.

Maar het kan ook anders, want de keuzes die we nu maken creëren herinneringen waar we straks op terug kunnen kijken. Want hoe wil jij op je leven terugkijken? Met een gevoel van plezier of met een gevoel van spijt? Waarom doen we vandaag niet al kleine dingen die ervoor kunnen zorgen dat we terugkijken met een gevoel van plezier?

Onderstaand zie je 7 dingen waar je geen spijt van krijgt:

1 Stuur iemand een handgeschreven kaart of brief
Een handgeschreven boodschap komt binnen. Je weet dat de persoon die jou een kaartje of een brief heeft gestuurd hier moeite voor heeft gedaan en dat geeft een bijzonder gevoel. Je kunt iemand via een kaartje ergens voor bedanken of gewoon laten weten dat je om iemand denkt. Een kaartje kan worden bewaard en voor altijd worden gekoesterd. Dus stuur die ene vriendin een kaartje omdat je trots op haar bent, je ouders omdat je van ze houdt of je zus om haar te laten weten dat je haar aan denkt. Kleine moeite, groot gebaar.

2 Glimlach
Lachen is goed voor onze gezondheid, voor ons humeur en het maakt ons aantrekkelijker. Een lach is besmettelijk en het kan de dagen van anderen ook verbeteren. Je weet aan de buitenkant nooit waar iemand doorheen gaat, dus geef je glimlach weg en wie weet wie je hiermee raakt.

3 Iemand aanmoedigen
De meeste mensen gaan wel eens door een moeilijke periode. Ze hebben het misschien psychisch, financieel of lichamelijk moeilijk. Onthoud dat wat er ook aan de hand is, we kunnen op zijn tijd allemaal wel wat aanmoediging gebruiken. Woorden zijn krachtig. Jouw simpele woorden of daden kunnen iemand die door een lastige tijd gaat veel goed doen. Je zult geen spijt krijgen wanneer je iemand die door een moeilijke tijd gaat wat aanmoediging geeft.
Gerelateerd: Hoe kun je iemand helpen met een burn-out

4 Samen eten
Al eeuwen lang eten mensen samen. Relaties worden bekrachtigd wanneer het brood wordt gebroken en de borden worden opgeschept. Converseren gaat tijdens het eten vaak soepel en samen eten kan mooie herinneringen opleveren. Dus heb je vrienden of familie met wie je graag meer tijd door zou willen brengen? Nodig ze uit om te komen eten. Het is nooit te laat om oude banden weer op te halen onder het genot van een hapje en een drankje, dus nodig de mensen uit waar je van houdt en deel samen een maaltijd.

5 Sporten
Je fysieke gezondheid bepaalt voor een groot deel de kwaliteit van je leven. Wanneer je lang leeft zul je waarschijnlijk voor fysieke uitdagingen komen te staan, maar sporten kan ervoor zorgen dat je sterker wordt zowel fysiek als mentaal. Je hebt misschien in het begin geen zin om te gaan, maar je zult zeker geen spijt krijgen wanneer het achter de rug is. Er is geen beter moment om te beginnen met sporten dan nu!
Gerelateerd: Beginnen met sporten en weer conditie opbouwen, hoe kom je die drempel over?

6 Het bijhouden van een dankbaarheid dagboek
Onderzoek heeft aangetoond dat het bijhouden van een dankbaarheid dagboek leidt tot een betere gezondheid en een positievere instelling. Door je te focussen op de dingen waar je dankbaar voor bent verleg jij de focus van dingen waar jij je zorgen overmaakt naar dingen waar je een positief gevoel van krijgt.

7 Maak een wandeling met iemand van wie je houdt
Wandelen is niet alleen goed voor je lichaam, het zorgt er ook voor dat je een diepe connectie maakt door te wandelen en te praten (of juist niet te praten) met iemand van wie je houdt. Stress vervaagt, hoop komt op en je hoofd is weer leeg na een wandeling.
Gerelateerd: Wandelen is echt goed voor je, 6 redenen waarom het zo gezond is

Het leven is maar kort, dus zorg dat je er het beste van maakt.