Geluk

Zet elke dag een stapje

Zet elke dag een stapje

Mensen zitten soms vreemd in elkaar. Ze willen iets heel graag. Dat kan van alles zijn. Een andere baan. Een eigen onderneming starten. Op wereldreis. De zolder opruimen. Een mooi plan de wereld in brengen. Een nieuwe studie beginnen. Vrijwilligerswerk doen.  Aansluiten bij een cool project. En toch doen ze het niet. Wat stel jij al tijden uit?

Smoesjes
Ik had lang allemaal plannen en ideeën. Maar de ene na de andere dag ging voorbij, zonder dat het gelukt was. Zonder dat ik een stap had gezet. Ik had allemaal redenen bedacht. En ik geloofde ze. Ik leefde ernaar. Uiteindelijk kwam ik erachter dat ik zelf degene was die er voor zorgde dat het niet lukte. Door mijn smoesjes hield ik mezelf tegen. En deed ik niet wat ik wilde doen. Wat zonde! Het wel proberen én doen bleek me veel meer voldoening te geven.

Je bent wat je (niet) doet
Door mijn jarenlange ervaring in het bedenken van smoesjes ben ik een expert geworden in het herkennen ervan. In mijn omgeving en door mijn werk hoor ik alles voorbij komen: “Ik ga het doen als ik meer tijd heb.” “Ik heb eerst meer geld nodig.” “ Tja, ik denk niet dat ik het kan.” “Ik heb nog niet genoeg ervaring.” “ Dit is niet het goede moment.” Als je deze dingen vaak genoeg zegt, dan ga ze geloven. En… worden ze waar.

Ik kan het wel
Stel je voor dat je het tegenovergestelde zou denken. Hoeveel zou je dan kunnen doen? Welke eerste stap zou je dan vandaag gaan zetten?  Wat zou het mooi zijn als jij andere dingen gaat geloven en zeggen. Dan worden al je plannen en ideeën misschien zomaar waar. Je kan ieder moment ergens voor kiezen. Nu is altijd het perfecte moment om ergens mee te starten. Dus stel jezelf een doel, begin bij het begin, zet die eerste stap en ontdek wat er allemaal lukt. Stap voor stap.

Op 14 september start ik een gratis focusweek. In deze week stel je jezelf een doel en zet je je iedere dag een klein stapje. Waar ga jij mee aan de slag? Luister naar je hart. Stop met uitstellen. Kies je doel. Bepaal je focus. En zet iedere dag een stapje. Meld jezelf hier aan: katjalinders.nl/focusweek/

Katja Linders