Geluk

10 dagelijkse keuzes voor een gelukkig en vreugdevol leven

Hoe kom jij in je kracht?

Elke dag maken we grote en kleine keuzes. We hebben zelf in de hand welke keuzes we maken. Maak jij jouw keuzes op basis van je ego of op basis van je hart? Hoe wil jij je leven leiden? Want ook jij hebt het in je om keuzes te maken op basis van je gevoel, vanuit je hart om zo een leven te leiden waar jij voor de volle 100% achter staat.

1 Kies bescheidenheid boven arrogantie
Je bent geweldig. Je hebt een fantastisch gezin, een goede baan, een mooi huis en genoeg geld. Daarom denk je dat jij beter bent dan iemand die dit niet heeft…..

Als je dit echt gelooft dan ben je egoïstisch en arrogant. Soms wil de maatschappij ons doen geloven dat sommigen beter zijn dan anderen. Maar wat een onzin! Niemand is beter dan de ander, behandel iedereen met respect en bescheidenheid. Probeer een mooi mens te zijn, een mens die iedereen in zijn waarde laat en die mensen echt ziet, die verder kijkt dan status en macht.

2 Kies rust boven altijd aan het werk zijn
We rennen en vliegen door ons leven. We omarmen onze perfectionistische kanten denken dat we altijd maar bezig en druk moeten zijn, dat we altijd maar moeten werken. Vergeet dat…

Creëer rust voor jezelf om op adem te komen, om te rusten en om over dingen na te denken, om over jezelf na te denken. Leer genieten van rust en zorg dat je ziel rust krijgt. Je leven wordt niet herinnert aan alles wat je allemaal wel niet hebt gedaan, je leven wordt herinnert aan hoe je met het leven om ging. Of je de mooie dingen hebt omarmt, of je hebt genoten van de kleine dingen, of je geluk hebt ervaren en de tijd voor geliefden en anderen hebt genomen.

3 Kies het heden boven het verleden
Je kunt het verleden niet veranderen. Maar je kunt wel het heden accepteren en vieren. Bewust zijn van de dingen die je nu doet. Probeer je verleden los te laten en je stukken lichter te voelen. Probeer allert op jezelf te zijn wanneer je piekert over het verleden. Breng jezelf terug naar het heden en probeer in het nu te leven.

4 Kies je intuïtie boven je angst
Zoals je angsten tegen je praten doormiddel van je innerlijke stem, zo praat ook je ziel tegen je doormiddel van je intuïtie. Je angst praat tegen je door negatieve scenario’s te schertsen. Je ziel praat tegen je doormiddel van hoop en wijsheid. Leer het verschil te herkennen en leef meer vanuit je innerlijke wijsheid.

5 Kies dankbaarheid boven boosheid
Je hebt in situatie altijd de mogelijk om te kiezen hoe je reageert. Boosheid omdat de dingen niet zo zijn gegaan zoals je had gedacht of dankbaarheid omdat je een les hebt geleerd en weer een stukje bent gegroeid.

6 Kies kwetsbaarheid boven verstoppen
Probeer te zijn wie je bent. Accepteer je emoties, pijn en levensverhaal. Jouw unieke verhaal maakt jou, jou. Wees niet bang om jezelf te laten zien en om om je gevoelens met anderen te delen. Door je kwetsbaar op te stellen nodig je anderen uit om dit ook te doen. Dit zal leiden tot mooie en oprechte relaties.

7 Kies verlangen boven verplichtingen
Zoveel van ons leven is gebaseerd op wat we zouden moeten doen en op wat andere mensen doen. De maatschappij, familie en vrienden kunnen er voor zorgen dat jij je onder druk gezet voelt om bepaalde keuzes te maken.

Je hebt maar één leven, dus druk je verlangens en wensen niet weg. Als je meer plezier, passie of avontuur in je leven wilt blijf dan niet hangen in je dagelijkse sleur en onderneem stappen om alles uit je leven te halen. Want een goed betaalde baan is niet alles, plezier in je werk en je leven is veel belangrijker.

8 Kies connectie boven spullen
Stop met het kopen van onzin waarvan je denkt dat je er gelukkig van wordt of waarvan je denkt dat je er mooier van wordt. Dit is een vicieuze cirkel die je nooit echt tevreden zal laten voelen. Probeer je leven te versimpelen. In plaats van dingen te kopen om het kopen kun je tijd maken voor vrienden en familie. Nodig ze uit, praat met ze en zorg dat je kunt genieten van de tijd die je met ze besteedt.

9 Kies begrijpen boven wrok
Het is makkelijk om je beledigt te voelen. Misschien ben je beledigd omdat je ergens niet voor uitnodigt bent (waar je überhaupt geen tijd voor had) of omdat je het gevoel hebt dat iemand geen respect voor je heeft. Er zijn zo veel dingen die ons gedurende de dag boos kunnen maken. Dingen zullen niet altijd gaan zoals jij wilt dat ze gaan. Je favoriete broodje is uitverkocht, je staat in de file of iemand is je verjaardag vergeten.

Probeer om begrip op te brengen voor de situatie. Word niet direct boos en koester geen wrok. Probeer dingen van een andere kant te bekijken of probeer het gewoon te laten gaan.

10 Kies geven boven macht
Probeer op je werk anderen te helpen in plaats van te proberen om boven anderen te staan. Wanneer je merkt dat je mensen pijn doet of dat je misbruik van een situatie maakt dan is het tijd om eens goed na te denken. Misschien is het tijd voor een andere baan, een baan waarbij jij je talenten beter kunt gebruiken. Een baan waarbij je anderen kunt helpen en waarbij jij je ellebogen niet hoeft te gebruiken. Probeer macht of geld nooit voor te laten gaan, ze zijn namelijk echt niet zo belangrijk.