Geluk

Lees dit als je het allemaal even niet meer weet

Lees dit als je het allemaal niet meer weet

Je voelt je misschien alsof jij je breekpunt hebt bereikt. Je wilt misschien opgeven omdat je het niet aankan om weer teleurgesteld te worden, weer een zware dag te hebben.

Maar jij gaat hier doorheen komen.

Jij gaat door vandaag heenkomen en jij gaat ook door morgen heenkomen. Je voelt je nu misschien zwak, omdat je kussen nat is van je tranen en je lichaam afgestompt voelt, maar je bent stiekem sterker dan jij je realiseert. Want je zet nog steeds elke dag je ene been voor het andere. Jij bent aan het overleven, ook al voelt het zo zwaar.  Je hebt misschien littekens, bagage en misschien heb je minder dan je wilt, maar jij bent hier en dat is iets om trots op te zijn.

Je bent het waarschijnlijk helemaal zat om te horen dat dingen heus wel beter worden, want het lijkt alsof het alleen maar slechter gaat. Maar er zit dus wel een waarheid in die zin. Dingen zijn nu k*t en dingen blijven nog een tijdje k*t; je wereld verandert niet binnen 1 nachtje. Je verdriet zal niet magisch zijn verdwenen als je morgen wakker wordt.

Er komen nog steeds dagen dat je worstelt om überhaupt je bed uit te komen. Dagen dat je huilt tot je geen tranen meer hebt en dagen dat je wilt dat de pijn verdwijnt. Maar over een tijdje zullen dingen een beetje verschrikkelijk zijn. Je zult soms weer lachen om dingen en je pijn zal minder worden. Je zal langzaam weer durven dromen. En op een dag zul jij je realiseren dat jij je weer goed voelt. Niet oké, maar goed, gelukkig.

En beter worden gaat niet in een lineaire lijn; het gaat met ups en downs. Morgen voel jij je misschien wat beter en en overmorgen voel jij je weer vreselijk. Maar dat betekent niet dat je helemaal terug bij af bent, het betekent alleen maar dat je een slechte dag hebt. Iedereen heeft slechte dagen, dus laat die dagen je niet tegenhouden.

Je denkt misschien dat er geen hoop meer is, maar als je blijft volhouden zullen er dingen veranderen. Dingen zullen beter worden. Op een dag zul je wakker worden en je goed voelen. Je op je gemak voelen met jezelf, terwijl je naast iemand ligt die meer van je houdt dan je ooit voor mogelijk kon houden.

Op een dag ga jij van jezelf houden zoals jij bent in plaats van meer dingen te verzamelen waardoor je een nog grotere hekel aan jezelf krijgt. Op een dag weet je hoe je met jouw problemen moet omgaan. Op een dag kijk je terug op deze periode en realiseer jij je dat jij door deze periode sterker bent geworden dan iedereen die je kent. Op een dag zal je wakker worden en je realiseren dat je leven is getransformeerd in alles wat je altijd wilde…

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? 

thoughtcatalog.com