Geluk

Hotspots ontdekken op reis? Drie tips!

Of het nu om een wereldreis, een stedentrip of een zonvakantie gaat; het ontdekken van dé plaatselijke hotspots is voor velen van ons toch wel de leukste bezigheid tijdens een vakantie. Van de leukste cocktailbars tot gezonde restaurants, iedereen heeft zijn eigen voorkeur waar het gaat om favoriete hotspots. De één is er echter wel wat beter in dan de ander. Waar de één áltijd lijkt uit te komen bij de meest instagrammable plekken kan de ander zoeken tot hij of zij een ons weegt, maar lijken die leuke plekken maar niet te lukken. Hoe jij vanaf nu de leukste hotspots ook ontdekt op reis? Lees snel verder. 

Altijd bereik 
Wij leven in een vrij overzichtelijk land waar adressen altijd keurig staan aangegeven en routes 9 van de 10 keer kloppen. Dit is in het buitenland lang niet altijd het geval. Nu is het ene buitenland het andere niet, maar het is wel aan te raden om een onbeperkt internet abonnement af te sluiten wanneer je op reis gaat. Er zijn zelfs abonnementen die je ook buiten de EU genoeg data geven. Binnen de EU is inmiddels zelfs een wet aangenomen dat data daar altijd gebruikt moet kunnen worden. Maar zorg er dan nog voor dat je genoeg data hebt, want hotspots zoeken kost de nodige tijd en dus data. En een goede routeplanner, die is dan natuurlijk ook onmisbaar. Nu zitten er vaak standaard op de meeste telefoons al hele goede opties, maar Google Maps is een enorme aanrader en voor wanneer de data toch niet toereikend is dan is Maps.me een dikke tip. Daar kan je namelijk kaarten downloaden, zodat ze ook offline beschikbaar zijn.

De hotspots 
Wanneer je een kaart en data hebt, dan kan het verzamelen van hotspots beginnen. Allereerst gewoon het ouderwetse googelen. Google termen als ‘healthy lunchspot (jouw bestemming) 2024’ en je zult zeer recente blogs van anderen aantreffen met leuke tips. Het is wel aan te raden om er concrete zoekwoorden in te zetten zoals ‘healthy’ en een jaartal. Want in het buitenland is het verloop van plekken nog (veel) groter dan in Nederland, dus iets wat in een artikel uit 2020 nog een super leuk idee leek kan vandaag de dag al lang weer verdwenen zijn.  

Verzamel het 
Vervolgens is het natuurlijk de kunst om die leuke ontdekte plekjes te verzamelen. Dit kun je eenvoudig doen in de app die we net al noemden, namelijk maps.me. In de gratis versie kun je gewoon een reis aanmaken en allemaal pinnetjes op de kaart neerzetten met een toelichting en link naar de plek. Ook kun je een aparte reis aanmaken in de app van Tripadvisor. Het handige daaraan is dat je ook leuke uitjes en activiteiten kunt uitkiezen, en overal natuurlijk onafhankelijke reviews. 

Kortom, een goede voorbereiding is het halve werk kunnen we wel concluderen. Het is dan ook aan te raden dit alvast thuis te doen of de lange vlucht nuttig te besteden. Wanneer je vooraf al een kaart of lijstje vult met leuke plekken, zul je bij je volgende stedentrip -ook wanneer je hongerig door onbekende straatjes loopt- altijd bij een hip en healthy terras uitkomen.