Geluk Ontspanning

Op stedentrip naar de regio Valencia!

Stedentrip Valencia
Avatar for Redactie
Geschreven door Redactie

Stedentrips, super cool maar vaak ook behoorlijk druk. Ik werd gevraagd om met zoover.nl op persreis te gaan naar de regio Valencia, om de steden Alicante, Benidorm en Valencia te bezoeken. Heel tof, maar was dat wel wat voor mij? Ik houd van de natuur, van actief bezig zijn en van het strand.. nou wat blijkt deze 3 elementen komen in deze 3 steden helemaal terug!

Alicante
Wij begonnen in Alicante waar we het oude kasteel van Santa Barbára bezochten. Leuk want dit  kasteel staat op een 166 meter hoge heuvel en via het kasteel loop je door het oude centrum vol met schattige straatjes en kleurrijke huisjes weer terug naar de stad en het strand beneden. Zeker een goede hike!

DSC 0471 small 1024x681 - Op stedentrip naar de regio Valencia!

Heerlijk wandelen vanuit kasteel Santa Barbara naar het centrum

DSC 0498 small 300x200 - Op stedentrip naar de regio Valencia!

Door kleine straatjes richting het oude centrum van Alicante

DSC 0536 small 300x200 - Op stedentrip naar de regio Valencia!

Schattige kleurige huisjes in het oude centrum van Alicante

Na de lunch hebben we een fietstocht gemaakt, ik vind het altijd leuk om door een stad te fietsen, vooral in Alicante omdat we heerlijk langs het strand hebben gefietst.  Nadat we de hele dag van het mooie weer en de stad hebbend genoten hebben we ‘s avonds heerlijk genoten van allerlei tapas en paella bij restaurant La Taberna de Gourmet, aanrader!

Benidorm
De volgende ochtend vertrokken we vroeg richting Benidorm. Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten van Benidorm, want laten we eerlijk zijn, de meesten van ons kennen het vooral van het programma Benidorm Bastards. Maar Benidorm is meer! In Benidorm kun je enorm goed hiken en fietsen (heerlijk in de heuvels en gewoon met de E-bike). Wij huurden de E-bikes bij TAO Bikes in het centrum van Benidorm.

DSC 0877 1024x681 - Op stedentrip naar de regio Valencia!

Fietsen in de bergen van Benidorm, waar je ook veel hike routes kunt vinden

Eerlijk is eerlijk, de gemiddelde leeftijd van Benidorm ligt wat hoog :), maar als je door de rolators en scootmobiels heen kunt kijken is het best een fijne bestemming. Het is betaalbaar en omdat het in een ‘kom’ ligt is het weer er eigenlijk altijd goed en dat op maar 2,5 uur vliegen van Nederland!

DSC 0016 1 1024x735 - Op stedentrip naar de regio Valencia!

November en mensen lagen nog lekker op het strand in Benidorm

IMG 8376 240x300 - Op stedentrip naar de regio Valencia!

Genieten van het uitzicht op de boulevard in Benidorm

image3 e1480859972348 270x300 - Op stedentrip naar de regio Valencia!

Palmbomen en cultuur in Valencia!

Valencia
De dag erna moesten we al weer vroeg uit de veren want we gingen naar Valencia! Daar had ik zin in want ik had zoveel goede verhalen over Valencia gehoord. En ik kan je vertellen, Valencia heeft zijn verwachtingen meer dan waar gemaakt. Nadat we waren ingecheckt in Hotel Casual del Cine (wanneer je een hotel zoekt voor een beperkt budget en je toch midden in het centrum wil zitten, kan ik dit hotel zeker aanbevelen) deden we een wandeltour door Valencia onder leiding van een Nederlandse vrouw die in Valencia woont. Dat is natuurlijk super, want zo krijg je allerlei leuke weetjes over Valencia van een local te horen, voor meer informatie kun je de website checken:www.verrassendvalencia.nl

Na de wandelinghebben we weer heerlijk door de stad gefietst en zijn we voor de lunch naar de haven gefietst naar restaurant La Maritima. Dat is wel wat verder weg, dus vooral leuk als je wat meer tijd te besteden hebt in Valencia, maar het eten was goddelijk en het uitzicht prachtig.

image1 10 e1480859863892 294x300 - Op stedentrip naar de regio Valencia!

Genieten van de prachtige architectuur van de stad van de kunsten en wetenschappen in Valencia

Uiteraard zijn we langs de stad van de kunsten en wetenschappen gefietst, een prachtig stukje futuristische architectuur van Valencia. De kolossale structuur huisvest een IMAX-bioscoop en Europa’s grootste aquarium, interactieve leerzame tentoonstellingen in het wetenschapsmuseum Príncipe Felipe en het avant-gardistische operagebouw, het Palau de les Arts Reina Sofía.

image2 3 1024x768 - Op stedentrip naar de regio Valencia!

De stad van de kunsten en wetenschappen in Valencia

De rest van de dag hebben we geslenterd door de straatjes van Valencia, heerlijke pinchos en tapas gegeten en hebben we ons laten onderdompelen in de Spaanse cultuur. De volgende ochtend vlogen we al weer terug naar Nederland, maar ik ga zeker nog eens terug om de regio Valencia op mijn gemak verder te ontdekken!

Lijkt het jou ook te gek om op vakantie te gaan naar Valencia? Bekijk dan nu het zeer scherp geprijsde last-minute aanbod op Zoover.nl  Weet je nog niet precies waar de volgende reis naar toe gaat? Laat je dan inspireren op het weblog van Zoover. Hier vind je de mooiste verhalen, tips én praktische informatie die ervoor zorgen dat je niet kunt wachten tot je weer op vakantie kunt.

#gesponsord 

Over de schrijver

Avatar for Redactie

Redactie