Gezondheid

7 tips voor het kiezen van de beste sport-bh’s voor jou

Sportbh

Het kiezen van de juiste sport-bh’s kan een uitdaging zijn, vooral als je niet zeker weet wat je zoekt of wat het beste bij jou past. Een goede sport-bh is echter essentieel voor het comfort en de prestaties tijdens het sporten. In deze blog geven we 7 tips over waar je op moet letten bij het kopen van een sport-bh en hoe je de beste kiest voor jou. 

1. Bepaal je behoefte aan ondersteuning

De eerste stap bij het kiezen van een sport-bh is het bepalen van je behoefte aan ondersteuning. Als je borstweefsel weinig ondersteuning nodig hebt, bijvoorbeeld als je een A-cup hebt, kun je kiezen voor een sport-bh met minder ondersteuning. Als je echter een grotere cupmaat hebt of intensieve bewegingen maakt tijdens het sporten, zoals hardlopen of springen, heb je waarschijnlijk meer ondersteuning nodig. Kies in dat geval voor een sport-bh met hogere ondersteuning of een sport-bh met beugels.

2. Let op het materiaal

Het materiaal van de sport-bh kan ook van invloed zijn op het comfort en de ondersteuning. Kies voor sport-bh’s gemaakt van ademend en vochtafvoerend materiaal, zoals polyester of lycra. Deze materialen kunnen namelijk transpiratie absorberen, waardoor er wordt voorkomen dat je oververhit raakt tijdens het sporten. Vermijd sport-bh’s gemaakt van katoen, omdat deze het vocht niet afvoeren en je dus sneller zweterig zult worden.

3. Kies de juiste maat sportbh’s

Het kiezen van de juiste maat sport-bh is essentieel voor het comfort en de ondersteuning. Maak gebruik van de maattabellen van de fabrikant om de juiste maat te bepalen. Als je tussen twee maten valt, kies dan voor de grotere maat. Als de sport-bh te strak is, zit het niet lekker en kan dat heel vervelend zijn tijdens het sporten.  

4. Pas sport-bh’s voordat je ze koopt

Het is belangrijk om sport-bh’s te passen voordat je ze koopt, om ervoor te zorgen dat de bh goed past en comfortabel zit. Zorg ervoor dat de sport-bh goed om je ribbenkast past, zonder te knellen of juist te los zit en gaat bewegen. Als de sport-bh te los zit, zal hij niet voldoende ondersteuning bieden. Als hij te strak zit, kan hij irritatie veroorzaken of zelfs pijn doen.  

5. Probeer verschillende stijlen

Er zijn verschillende stijlen sport-bh’s beschikbaar, zoals sport-bh’s met beugels, racerback-stijlen en crop tops. Probeer verschillende stijlen om te zien wat het beste bij je past en wat het meest comfortabel is tijdens het sporten. Houd ook rekening met de kleding die je tijdens het sporten draagt. Als je bijvoorbeeld een racerback-shirt draagt, kan een sport-bh met racerback-stijl beter passen.

6. Overweeg de behoefte aan bewegingsvrijheid

Sommige sport-bh’s zijn ontworpen om meer bewegingsvrijheid te bieden, terwijl andere meer ondersteuning bieden. Als je bijvoorbeeld yogaoefeningen doet of een sport beoefent waarbij je veel bewegingen maakt, kan een sport-bh met minder ondersteuning een beter idee zijn. Als je echter intensieve bewegingen doet, zoals hardlopen of springen, heb je waarschijnlijk meer ondersteuning nodig.

7. Let op de sluiting

Sommige sport-bh’s hebben een haak-en-oogsluiting op de rug, terwijl andere een trekkoord of een rits hebben. Kies de sluiting die het meest comfortabel is voor jou en die gemakkelijk te openen en te sluiten is. Als je bijvoorbeeld een trekkoord kiest, zorg er dan voor dat het niet te strak zit of te los, zodat je het gemakkelijk kunt aanpassen tijdens het sporten.

Het is dus belangrijk om te overwegen wat je nodig hebt in een sport-bh, zoals  ondersteuning, materiaal, bewegingsvrijheid en sluiting. Pas hiernaast de sport-bh voordat je deze koopt om er zeker van te zijn dat hij goed zit. Als je bovenstaande tips in gedachten houdt, zul je de juiste sport-bh’s kiezen die comfortabel en ondersteunend zijn tijdens het sporten.