Geluk

De beste meditatie apps voor jou verzameld

Meditatie is fijn en het is nog fijner als je er (vooral in het begin) een beetje hulp bij kunt krijgen. Her health heeft voor jou verschillende meditatie apps getest en de 4 beste meditatie apps voor je op een rijtje gezet. Hopelijk helpt dit artikel je een stukje op weg en vind jij de app die bij jou past!

meditatie appDe Mindfulness app
Wij zijn fan van deze app! Je hebt de keuze uit stilte en geleide meditaties waarbij je ook nog eens kunt kiezen uit een meditatie van 3, 5, 15 of 30 minuten. Verder wordt ook de total body scan aangeboden, waardoor je je hele lichaam kunt ontspannen. De total body scan is onze favoriete oefening! De app sluit goed aan op de gedachten gang van mindfulness goeroe Jon Kabat-Zinn.
Nederlandstalig en kost €1,79.

relax liteRelax Lite/ Visulax Quick break
Deze app is vooral handig als je zelf al makkelijk kunt visualiseren. De app helpt je te ontspannen door middel van een visualisatie oefening. De app biedt 1 oefening aan die 15 minuten duurt. Wij werden vooral erg ontspannen van deze app en gebruikten hem zelfs om ’s avonds in slaap te komen!
De app is Engelstalig en gratis.

Simply beingSimply Being
Simply Being is een fijne no nonsens app die een geleide meditatie biedt. Je kunt kiezen uit meditaties van 5, 10, 15, 20 en 30 minuten. Ook kun je het geluid van geleide meditatiestem en de achtergrond apart van elkaar regelen, zodat je zelf kunt instellen wat jij prettig vindt.
De app is Engelstalig en kost € 1,99.

 

VGZVGZ mindfulness app
De VGZ mindfulness app is lekker duidelijk. Het is in het Nederlands en het navigeert makkelijk. Je kunt verschillende meditaties selecteren en je doelen van de meditatie aangeven. Ook kun je de tijdsduur instellen. Een handige app, alleen vonden wij t soms wel erg lang stil tijdens geleide meditaties. Waardoor onze gedachten snel weer afdwaalden (ja, ook wij hebben hier last van). De app is gratis.