Geluk

Waarom werken in zorg zo waardevol is

Waarom werken in zorg zo waardevol is

In Nederland hebben we op dit moment veel mensen in de zorg nodig. Dit komt vanwege de krapte op de arbeidsmarkt. Als je nu aan de slag gaat in de zorg, dan is de kans groot dat je snel een baan krijgt. Ook de lonen blijven stijgen, omdat de overheid inziet dat mensen in de zorg beter moeten verdienen.

Maar je werkt natuurlijk niet alleen in de zorg voor het geld of je baankans. Je doet het ook, omdat het echt je passie is. Maar wat maakt werken in de zorg dan zo waardevol? 

Werken in de zorg geeft je een goed gevoel

Werken in de zorg is een zeer dankbaar beroep en dat is een van de redenen waarom mensen het aantrekkelijk werk vinden. Wat je beroep in de zorg ook is, je betekent altijd iets voor een ander. Je helpt een hulpbehoevende bijvoorbeeld met aankleden, je stelt diagnoses of je geeft iemand medicatie. 

Van werken in de zorg krijg je een goed gevoel, omdat je echt het verschil kunt maken. Je ziet mensen in je omgeving misschien beter worden, maar ook slechte tijden kun je troost bieden. Lijkt het je leuk om in de toekomst aan de slag te gaan als verpleegkundige? Dan kun je op verschillende plaatsen een opleiding tot bbl verpleegkundige volgen.

Werken in de zorg is zeer veelzijdig

Ben je het type dat het leuk vindt om verschillende werkzaamheden op één dag te verrichten. Lijkt het je bijvoorbeeld saai om op kantoor te werken? Dan is het ook verstandig om de zorg in te gaan, want het is bijzonder veelzijdig. 

Als je bijvoorbeeld als verpleegkundige aan de slag gaat, dan weet je nooit wat je kunt verwachten. Je krijgt namelijk constant te maken met verschillende soorten klachten. 

Tegelijkertijd heeft ieder mens ook weer een unieke persoonlijkheid. Iedere werkdag brengt weer nieuwe uitdagingen met zich mee en om die reden zal je ook merken dat de tijd zeer snel om gaat. 

Je werkt bijna altijd samen met leuke collega’s 

Je gaat natuurlijk niet alleen naar je werk voor de patiënten, maar ook omdat je leuke collega’s hebt. In de zorg is de kans groot dat je collega’s bij elkaar passen. Ze zeggen namelijk ook weleens dat je een speciaal type voor de zorg moet zijn. 

Je zal dan ook zien dat je matcht met collega’s en dat is natuurlijk bijzonder leuk. Collega’s kunnen je werk namelijk veel leuker maken en als je fulltime werkt, zijn ze ook een zeer groot onderdeel van je leven. 

Veel doorgroeimogelijkheden binnen de zorg

Als mens wil je je natuurlijk constant blijven ontwikkelen en gelukkig kan dat wanneer je werkzaam bent bij een grote zorgorganisatie. Vaak kun je extra trainingen volgen en zo doorgroeien.