Geluk

Sommige mensen komen in ons leven om ons te leren niet zoals zij te zijn

Sommige mensen komen in ons leven om ons te leren niet zoals zij te zijn

Sommige mensen komen in ons leven en doen ons pijn, kwetsen ons. Maar hoewel ze ons pijn doen, leren ze ons wel iets. Ze geven ons de mogelijkheid om ons te leren ons niet zo te gedragen zoals zij. Hoewel het soms moeilijk is om de les of betekenis is te zien van de negatieve relaties die we hebben gehad geven ze ons een visie op de wereld die we vroeger niet kenden. Met andere woorden: ze leren ons wat we wel en niet willen in het leven. 

Onze principes en perspectieven worden gevormd door onze ervaringen. Wanneer onszelf onrecht is aangedaan of wanneer we ons heel oncomfortabel hebben gevoeld, dan helpt dit ons nadenken over onze eigen principes en het sterkt ons gevoel over wat goed en slecht is. 

Mensen die je pijn doen, die egoïstisch of koud zijn kwetsen je. Maar als dit gebeurt dan denken we hier over na. Door de pijn denken we na over onze prioriteiten, de mensen in ons leven en de manier waarop we zelf met anderen omgaan. Hierdoor groeien we zelf als mens, we worden sterker en kunnen meer empathie voor anderen opbrengen. 

De mensen die ons pijn hebben gedaan hebben ons ook geleerd te kijken. Dankzij deze mensen herkennen we soortgelijke mensen veel sneller en zijn we in staat om snel de deur bij egoïstische en koude mensen dicht te gooien.

Het is naar als mensen je bewust pijn hebben gedaan, maar zorg dat je wat van deze ervaring leert. Focus je op de lessen die zij ons leren en niet alleen op de negatieve ervaring. Het leven is te kort om te blijven hangen in het verleden. Blijf daarom zo ver mogelijk vandaan bij negatieve mensen en zorg dat je je omringt met positiviteit. Leer van het verleden en wees open, positief en empathisch.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?