Geluk

9 Dingen om jezelf te vertellen als je het zwaar hebt

9 Dingen om jezelf te vertellen als je het zwaar hebt

Misschien heb je een gebroken hart, misschien ben je verraden of in de steek gelaten. Misschien heb je je baan verloren, heb je iets traumatisch meegemaakt of heb je afscheid van iemand moeten nemen. Wat er ook is gebeurd, je hebt altijd jezelf, je prachtige unieke zelf. Erken je pijn, het is echt en het mag er zijn, maar praat tegen jezelf in bemoedigende en positieve woorden.

1 Mijn wonden zullen helen. Dit is een krachtige reminder. Je zult niet vergeten wat er is gebeurd, maar de pijn wordt minder en je zal je beter voelen.

2 Ik ben belangrijk. Als je door een moeilijke tijd gaat kun je het gevoel hebben dat niemand je begrijpt. Dat niemand je pijn kan voelen en dat niemand het echt iets kan schelen. Dat is niet waar, jij bent belangrijk, wat er ook gebeurt.

3 Ik doe er toe. Ik ben misschien maar één persoon, maar ik doe er toe. Ik doe er toe voor mezelf. Ik doe er toe voor de mensen om me heen en ik doe er toe voor het universum.

4 Uiteindelijk komt alles goed. Want dingen komen goed, als het niet rechtsom is dan is het wel linksom.

5 Het wordt beter. Soms zorgt emotionele pijn ervoor dat je denkt dat dit het einde van de wereld is en dat dingen nooit meer beter worden. Maar het wordt beter.

6 Dit is het goede moment. Het perfecte moment of de beste kans zal nooit komen. Besluit om nu te handelen. Besluit om het een kans te geven, om uit je comfort zone te stappen en te doen wat je wilt doen.

7 Er komt een eind aan je lijden. Je kunt je innerlijke kracht, je positieve gedachtes en de mensen om je heen gebruiken om je lijden te stoppen. Het heeft tijd nodig, maar lijden en slechte dingen eindigen.

8 Ik ben sterk en krachtig. Ja, ook jij hebt innerlijke kracht en wijsheid. Je hebt ze misschien nog niet volledig benut, maar ze zijn er wel. Kijk naar jezelf en haal je kracht en wijsheid uit jezelf.

9 Ik ben mijn authentieke zelf. Sta jezelf toe om te zijn wie je echt bent. Verstop jezelf niet, wees niet bang voor wat anderen van je denken. Laat de angst voor oordeel van anderen los.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?