Relaties

Relatietherapeuten zeggen dat deze 6 dingen je relatie langzaam kapotmaken

Relatietherapeuten zeggen dat deze 6 dingen je relatie langzaam kapot maken

1 Je hebt geen vriendschappen zonder je partner
Tijd samen doorbrengen als stel is belangrijk, maar laat je vriendschappen niet vallen voor weer een avond Netflix en pizza met je partner. Het is niet realistisch om te denken dat je partner aan al je sociale behoeftes voldoet. Geef elkaar daarom de ruimte om soms ook wat met vrienden of vriendinnen te doen. Dankzij je vrienden doe je weer nieuwe ervaringen op en zie je dingen vanuit een andere hoek. Het is belangrijk om ook naast je relatie mensen te hebben die je vertrouwt.

2 Je onderschat het belang van aanraking
Als jullie elkaar nauwelijks aanraken of alleen tijdens speciale gelegenheden seks hebben (verjaardagen en vakanties) dan wordt het misschien tijd om de olifant in de kamer eens aan te spreken. Je hoeft niet dagelijks seks te hebben, maar het is wel belangrijk om dagelijks fysiek contact te hebben. In een lange relatie moeten partners elkaar eraan herinneren dat ze nog steeds naar elkaar verlangen.

3 Bevriende stellen hebben een slechte invloed op jullie
Hoewel het belangrijk is om hechte vriendschappen te onderhouden kan het juist slecht voor jullie relatie zijn als jullie de verkeerde vrienden hebben. Je vrienden hebben een invloed op je relatie, of je je dit nou realiseert of niet. Kijk eens naar de relaties van de stellen die dicht bij jullie staan en wees je ervan bewust dat hun gedrag invloed heeft op jullie relatie, zowel positief als negatief.

4 Je helpt niet met het huishouden
Als je partner verantwoordelijk is voor het leeuwendeel van het huishouden dan creëert dit irritaties en hindert het jullie connectie. Het is zelfs zo dat uit onderzoek blijkt dat de stellen die de klusjes niet verdeelden minder tevreden waren over hun huwelijk en minder seks hadden dan de stellen die de huishoudelijke klussen wel verdeelden.

In het begin van de relatie drukt de wie doet wat vraag nog niet zo’n stempel op de relatie, maar het heeft de neiging om later in de relatie tot grote wrijving te leiden.

5 Jullie nemen nooit de tijd om rustig over jullie relatie te praten
Rustige betrokken communicatie – niet alleen: “Hoe was je dag?” of “Wat zijn onze plannen voor dit weekend?” – zijn essentieel voor een goede en blijvende relatie. Door echt verder te vragen verdiep je jullie band. In het begin is het misschien wat ongemakkelijk om vragen te stellen als: “Is er iets wat ik voor jou kan doen?” “Wanneer voelde jij je het meest geliefd de afgelopen week?” “Wat deden we deze week goed als stel?”, maar het maakt je relatie wel degelijk sterker.

6 Jullie worden steeds meer huisgenoten ipv partners
Als je de huisgenoten status hebt bereikt dan leef je langs elkaar heen, het enige wat jullie nog bindt is dat jullie dezelfde ruimte, bankrekeningnummers en kinderen delen. Als je in het huisgenoten patroon bent beland dan moet je echt je best doen om dit te doorbreken. Steek bewust tijd en aandacht in je relatie en werk samen aan een project. Dus geef bijvoorbeeld samen de zolder een opknapbeurt of doe samen een kookcursus.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?