Geluk

Als je weet dat er iets moet veranderen, maar niet weet hoe

Als je weet dat er iets moet veranderen, maar niet weet hoe

Als onze zenuwen overbelast zijn en we gestrest, getraumatiseerd of uitgeput zijn kunnen we niet helder nadenken. Onze gedachtes vliegen van links naar rechts, ze zijn vaak negatief en niet altijd de waarheid. Onze gevoelens sturen ons richting comfort, terwijl helen niet altijd comfortabel is. 

Als je weet dat er iets moet veranderen, maar niet weet waar je moet beginnen is het belangrijk om te beginnen bij de basis. Begin met de meest fundamentele delen van je leven, de onderdelen waar je controle over hebt. 

Begin met simpele rituelen die je altijd kunt doen. Een warme douche en een kop thee voordat je gaat slapen, een kopje koffie in de ochtend. Beweeg je lichaam, dit hoeft niet moeilijk te zijn. Zorg voor frisse lucht en zorg voor schone kleding. Douche regelmatig en beantwoord een berichtje. 

Je hoeft niet veel te doen, maar doe iets.
Begin rustig, zorg er eerst voor dat je niet meer zo alert en gespannen bent. Adem diep in en uit, mediteer, wandel of ga hardlopen. Praat met mensen die je vertrouwt, als die er niet zijn: schrijf. 

Als je weet dat er iets moet veranderen, maar je weet niet waar je moet beginnen laat dan je verwachtingen los. Er is niets wat meer tegenvalt dan verwachtingen die je niet waar kunt maken. Weet dat je je leven niet in een week kan veranderen. Stapje voor stapje en ja het duurt lang. Maar wat is het alternatief? Je kunt ook niets doen en dan sta je volgend jaar op precies dezelfde plek als nu.

Volg Herhealth.nl op Instagram

Als je weet dat er iets moet veranderen, maar je weet niet waar je moet beginnen, dan wordt het tijd om een nieuw leven op te bouwen. Je kunt niet teruggaan naar wat er ooit was. Door dit te blijven proberen doe je jezelf alleen maar meer pijn. Je staat in de ruïnes van wat ooit was in plaats van je dat je een nieuwe stad bouwt. 

  • Je moet je hele bestaan stukje voor stukje opnieuw opbouwen.
  • Je moet weten dat je het geen falen is om dromen op te geven die niet langer logisch zijn.
  • Je moet je tijd nemen en weten dat wat er ook in het verleden is gebeurd, jij hebt controle over hoe jij nu verder gaat. 

Jij besluit wat er nu gebeurt. Jij besluit wat jouw doelen zijn. 

Als je weet dat er iets moet veranderen, maar je weet niet waar je moet beginnen dan begin je nu. Start nu, jij kunt er als enige voorzorgen dat jij vandaag een stap zet. Schrijf op wat jouw nieuwe rituelen worden en bepaal met welk ritueel je vandaag nog wilt beginnen. Begin!

Volg jouw pad en houd vertrouwen, je bent sowieso sterker dan je denkt. 

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?