Geluk

De 10 belangrijkste dingen om te vereenvoudigen in je leven

De 10 belangrijkste dingen om te vereenvoudigen in je leven

1 Je bezittingen
Te veel materiële bezittingen compliceren ons leven in veel grotere mate dan we ze krediet geven. Ze putten onze bankrekening, onze energie en onze aandacht uit. Ze houden ons weg van de mensen van wie we houden en van een leven gebaseerd op onze waarden.

2 Je verplichtingen die je tijd kosten
De meesten van ons hebben onze dagen volgepland met ’tijdsverplichtingen’: werk, thuis, kinderactiviteiten, gemeenschapsevenementen, hobby’s… de lijst gaat maar door. Wanneer mogelijk, bevrijd jezelf van de tijdsverplichtingen die niet in lijn zijn met je grootste waarden.

3 Je doelen
Verminder het aantal doelen waar je naar streeft in je leven tot één of twee. Door het aantal doelen dat je probeert te bereiken te verminderen, verbeter je je focus en je slagingspercentage.

4 Je negatieve gedachten
De meeste negatieve emoties zijn volkomen nutteloos. Wrok, bitterheid, haat en jaloezie hebben de kwaliteit van leven van geen enkel mens ooit verbeterd. Neem verantwoordelijkheid voor je geest. Vergeef eerdere pijn en vervang negatieve gedachten door positieve.

5 Je schulden
Als schulden je gevangen houden, verlaag ze dan. Begin vandaag. Doe wat je moet doen om onder de last vandaan te komen.

Volg Herhealth.nl op Instagram

6 Je woorden
Gebruik minder woorden. Houd je spraak simpel en eerlijk. Meen wat je zegt. Vermijd roddelen.

7 Je kunstmatige ingrediënten
Vermijd transvetten, geraffineerde granen (wit brood), fructosestroop met een hoog gehalte en te veel natrium. Het minimaliseren van deze ingrediënten zal je energieniveau op korte termijn verbeteren en je gezondheid op lange termijn bevorderen.

8 Je schermtijd
Het richten van je aandacht op televisie, films, videogames en technologieverslaving beïnvloedt je leven meer dan je denkt. Media herschikt je waarden. Het begint je leven te domineren. En het heeft een diepgaande invloed op je houding en perspectief.

9 Je connectie met de wereld
Relaties met anderen zijn goed, maar constante stromen van afleiding zijn slecht. Leer wanneer je de telefoon moet uitzetten, jezelf moet afmelden voor sociale media of een tekst niet moet lezen. Richt je op het belangrijke, niet op het dringende.

10 Je multitasken
Onderzoek toont aan dat multitasken stress verhoogt en de productiviteit verlaagt. Terwijl single-tasking een verloren kunst lijkt te worden, leer het. Behandel één taak per keer. Doe het goed. En als het klaar is, ga dan naar de volgende.

 Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?