Geluk

Hoe je weer verliefd kunt worden op je leven

Hoe je weer verliefd kunt worden op je leven

Laten we eerlijk zijn: het leven is verre van perfect. Het zit vol hoogtepunten, dieptepunten, wendingen, bochten en onzekerheden.

En als je dit leest, heb je misschien recentelijk om je heen gekeken en gedacht: “Dit is niet hoe ik me mijn leven had voorgesteld. Ik wou dat het anders was voor mij.” Laat me eerst dit zeggen: je bent niet alleen. Je bent niet de enige die wenst dat het leven er anders uitzag.

Het verlangen naar een ander leven is natuurlijk niet nieuw, maar onze huidige manier van leven lijkt het erger te maken. Op veel manieren geeft het digitale tijdperk ons de illusie dat sommige mensen perfecte levens leiden. Als gevolg daarvan is het gemakkelijk om jaloers of afgunstig te worden. Anderen lijken alles perfect voor elkaar te hebben, en als wij dat niet hebben, hebben we waarschijnlijk iets verkeerd gedaan.

We beginnen te geloven dat geluk ligt in die perfecte Instagramfoto of het ogenschijnlijk foutloze leven van je oude schoolvriend op Facebook. Maar dat is niet waar.

Laten we dus allemaal onszelf eraan herinneren: het leven zal nooit perfect zijn en het is niet perfect voor niemand. Bovendien is dat oké! Perfectie is geen vereiste voor liefde. Ongeacht de onvolkomenheden, ongeacht hoe ver het leven is afgedwaald van wat je wenste, kun je weer verliefd worden op het leven. Maar hoe? Nou, laat me wat ideeën aanbieden om ons op weg te helpen:

Accepteer dat het leven nooit perfect zal zijn.
Een van de belangrijkste stappen die je kunt nemen, is je denkwijze te veranderen van streven naar perfectie naar streven naar betekenis. Je huis kan een rommeltje zijn, je gezondheid kan achteruitgaan, je baan is niet wat je had gedroomd, maar onthoud dat schoonheid nog steeds te vinden is in imperfectie (gelukkig maar).

Stop met het vergelijken van jouw reis.
Iedereen volgt een unieke weg, dus het heeft geen zin om jouw Hoofdstuk 3 te vergelijken met het Hoofdstuk 10 van iemand anders. En omdat iedereen zijn eigen unieke weg volgt heeft het ook geen zin om jouw Hoofdstuk 3 te vergelijken met het Hoofdstuk 3 van iemand anders.

Geen twee mensen beginnen vanaf hetzelfde punt met dezelfde voordelen (en nadelen). Ieder persoon leidt een ander leven, volgt een andere weg dan alle anderen. In plaats van je te richten op wat anderen hebben, waardeer wat je hebt. Jouw leven, met al zijn unieke kenmerken (en eigenaardigheden), is het vieren waard.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram

Ontdek je diepste waarden.
Leven in overeenstemming met je waarden is de snelste (en langst durende) weg naar een leven waar je van houdt. En hier is het beste deel: het maakt niet uit wie je bent of hoe je leven er vandaag uitziet, je kunt meteen beginnen met je leven in de richting van je waarden te sturen.

Het enige wat je nodig hebt… is om te identificeren wat jouw waarden zijn. Of misschien gewoon bevestigen wat ze zijn. Breng wat tijd in eenzaamheid door. Denk na over wat je echt wilt in het leven. Wat zijn je passies, waarden en dromen?

Stap weg van het lawaai en de invloed van cultuur, samenleving, zelfs de mensen in je leven. Luister naar je hart, je ziel en je geest. Hoe meer je je leven in overeenstemming brengt met deze kernwaarden, hoe meer vervulling je zult vinden.

Investeer je beperkte middelen wijs.
Tijd, energie, aandacht, geld – dit zijn allemaal beperkte middelen. Dus, richt ze op je passies en waarden. Stap voor stap, steeds meer, elke dag. Op die manier leef je niet alleen, maar gedij je. En als je gedijt, zul je van het leven houden.

Denk aan de mensen waar je bewondering voor hebt.
Onder de mensen in ons leven zijn er altijd die paar mensen die opvallen, die een leven leiden dat de moeite waard is om van te leren.

Ik vermoed dat dit mensen zijn die we van een afstand bestuderen. Maar ik denk vooral aan de mensen die je uit de eerste hand kent, die jij hebt zien groeien en veranderen en een bewust leven leiden waar ze trots op zijn.

Deze mensen, vaak verborgen in het zicht te midden van onze vrienden, families en gemeenschappen, hebben bereikt wat velen nastreven – liefde voor hun eigen leven, onvolkomenheden en al.

Het observeren en zelfs benaderen van deze echte rolmodellen kan unieke inzichten bieden. Hun leven bewijst dat tevredenheid haalbaar is, en hun wijsheid kan dienen als een leidende ster.

Erken het verschil tussen jouw inspanningen en resultaten.
Soms, ondanks al je harde werk en beste bedoelingen, lopen dingen niet zoals je had gehoopt. En dat is oké. Het leven is een mix van wat we controleren en wat we niet controleren. Vind voldoening in het feit dat je je best hebt gedaan, zelfs als de resultaten niet zijn wat je had gewenst. Je kunt voldoening en liefde vinden in de beslissingen die je hebt genomen, zelfs als de resultaten niet altijd zijn zoals je had gehoopt. 

 Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?