Geluk

Je hoeft niet altijd de aardige vrouw te zijn

Je hoeft niet altijd de aardig vrouw te zijn


Je hoeft niet altijd de aardige vrouw te zijn. Niet wanneer het betekent dat je minder accepteert dan je verdient. Niet wanneer het betekent dat anderen over je heen lopen. Niet wanneer het betekent dat jij minder gelukkig bent, omdat je de mensen om je heen een beter gevoel wilt geven. 

Stop met altijd aardig zijn, alleen maar om de lieve vrede te bewaren. Vooral wanneer het jouw welzijn beïnvloedt. 

Waarom heb je het gevoel dat de gevoelens van anderen er meer toe doen dan die van jou? Waarom heb jij het idee dat jij geen andere emoties mag laten zien dan dankbaarheid? Als iemand in jouw omgeving zich ongemakkelijk zou voelen dan zou je ook willen dat deze persoon zich uit zou spreken. Jij zou ook willen dat die persoon zich veilig genoeg voelt om zichzelf te uiten. Jij zou ook de waarheid willen horen in plaats van een leugen. Dus waarom zou dit niet voor jou gelden? Jij hoeft niet te doen alsof alles goed gaat terwijl dit niet zo is.

Je hoeft niet aardig te blijven als anderen ervoor zorgen dat je op breken staat of als ze geen respect voor je hebben.

Je hoeft niet te accepteren dat mensen jou pijn doen, alleen maar omdat je geen ‘gedoe’ wilt. Als mensen over een grens zijn gegaan, dan is er al gedoe en jij mag die ander vertellen dat jij dat niet prettig vindt. Op deze manier weten zij dat ze deze fout niet nog een keer moeten maken. Want anders denken ze misschien oprecht dat jij het niet erg vindt, niet iedereen begrijpt subtiele hints. 

En natuurlijk, wanneer je voor jezelf opkomt dan zullen er mensen zijn die zich hieraan ergeren. Ze zullen doen alsof jij onredelijk bent of beschuldigen je ervan dat je bent veranderd. Maar eigenlijk zijn ze verongelijkt omdat jij ze niet meer toestaat om misbruik van jou te maken. Ze zijn gefrustreerd omdat ze niet meer wegkomen met hun belachelijke gedrag. 

Volg Herhealth.nl op Instagram

Onthoud dat jij niet de vrouw hoeft te zijn die altijd haar mond houdt. Je hoeft niet die aardige vrouw te zijn die het iedereen die haar verkeerd behandelt vergeeft. Je hoeft niet de aardige vrouw te zijn die doet alsof alles goed gaat, ondanks alles waar je doorheen gaat. 

Je hoeft niet meer die aardige vrouw te zijn als anderen je slecht behandelen. Je hoeft je het niet te pikken als mensen gemeen zijn. Je mag voor je zelf opkomen of je mag weggaan van de situatie. Je mag mensen uit je leven snijden zonder je daar schuldig over te voelen. Je kunt op zoek gaan naar andere mensen, mensen die wel bij jou passen en die je juist een goed gevoel over jezelf geven. Want dit zijn de type mensen die jij verdient.

Het grootste gedeelte van de tijd zou je trots op jezelf moeten zijn omdat je aardig bent, maar er zit een grens aan dit gedrag. Je zou het niet meer mogen toestaan dat iemand je verkeerd behandeld, alleen maar omdat je bang bent om een scene te schoppen. Houd de verkeerde mensen niet meer in je leven omdat je denkt dat aardig zijn het belangrijkste is. Denk om jezelf, dat is jouw belangrijkste taak.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?