Ontspanning

Wat is een capsule wardrobe?

capsule wardrobe

Je hebt er via social media van wel van gehoord: de capsule wardrobe. Maar wat is het en hoe kom je eraan? Een capsule wardrobe is een selectie van een aantal kledingstukken die je met elkaar kunt combineren. Een capsule wardrobe bestaat uit grofweg 35 kledingstukken, die tijdloos en van mooie kwaliteit zijn. De meeste van deze kledingstukken zijn met elkaar te combineren zodat je met een minimale garderobe er toch leuk uit kunt zien. 

Door af en toe mooie kwalitatieve kledingstukken te kopen die jaren meegaan help je het milieu en je portemonnee een handje. Want de afvalberg van kleding wordt steeds groter en ook het produceren en verzenden van kleding is slecht voor het milieu. Een capsule wardrobe is dus niet gevoelig voor trends en kan over 5 jaar nog prima mee. 

Zelf heb ik ook een aantal items in mijn kast hangen die ik al draag sinds ik begin 20 ben. Ik ben nu bijna 38 en deze kledingstukken draag ik dus al bijna 18 jaar! Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van de grote modeketens waar alles bijna voor niets weggaat. Want die kleding is absoluut niet duurzaam, na een paar keer wassen kun je het weggooien en moet je weer nieuwe kopen.

> 6 onmisbare items in jouw capsule wardrobe

Ik heb een aantal merken die ik al jaren draag en waarvan ik weet dat ze de komende jaren ook nog meegaan. Dit zijn bijvoorbeeld de broeken van Cambio. Deze broeken blijven mooi en gaan niet lubberen of pillen als je ze al 50 keer hebt gewassen.  Ook van het merk Penn and Ink ben ik fan. Ik vind dit een mooi, kwalitatief merk met een bohemien touch.

Ik ben er nog niet helemaal wat betreft mijn capsule wardrobe, maar ik ben toch lekker op weg. Alleen het match en mix principe moet ik wat beter onder de knie krijgen :). Maar dat komt vanzelf goed, gewoon af en toe lekker met een kop thee op Pinterest zitten en mezelf laten inspireren :).