Ontspanning

6 Onmisbare items in jouw capsule wardrobe

6 Onmisbare items in jouw capsule wardrobe

Heb jij weleens gehoord van een capsule wardrobe? Dit is een garderobe die maar uit een aantal tijdloze en duurzame items bestaat. Vaak gaat het om zo’n 35 kledingstukken die goed met elkaar te combineren zijn en die de komende jaren meegaan. Niet meegaan maar trends, maar investeren in een paar goede en duurzame stukken die nooit uit de mode gaan! Goed voor het milieu en uiteindelijk ook goed voor jouw portemonnee. 

Het is niet zo makkelijk een capsule wardrobe samen te stellen die de komende jaren meegaat en waarvan je de items goed met elkaar kunt combineren. Daarom hebben wij een aantal items op een rij gezet die eigenlijk niet mogen ontbreken in een capsule wardrobe. 

1 Een goede spijkerbroek
Een goede spijkerbroek vinden is niet makkelijk! Want hij mag niet lubberen na een dag dragen, moet goed passen, lekker zitten en mooi zijn. Dit vergt dus wel even het nodige paswerk, maar als je eenmaal een goede spijkerbroek hebt gevonden dan kan deze nog lang mee.

2 Een blouse
Een mooie blouse kun je makkelijk combineren. Draag hem netjes boven een rokje of draag hem stoer op een spijkerbroek. Een goed vallende en mooi gesneden dames blouse van 10DAYS kan ook wonderen voor je figuur doen. Kies voor een blouse in natuurlijke materialen. 

3 Mooie sneakers
Het is niet altijd makkelijk om comfortabele en tegelijkertijd stijlvolle dames sneakers te vinden, maar het kan wel! Een goede sneaker draag je onder je spijkerbroek of onder een leuke jurk of rok, het geeft je outfit direct een stoere look

4 Een lekkere warme trui
Van een mooie trui heb je jaren plezier. Als je een trui koopt van mooie materialen zoals wol, Merino wol of cashmere dan kun je hier nog jaren plezier van hebben. Deze trui zal niet lubberen of pillen en het geeft je outfit direct een rijke uitstraling. Wel even goed opletten met wassen!

-> Wat is een capsule wardrobe

5 Een lange jurk
Ben je geen jurken type? Denk er dan toch eens over na. Er zijn tegenwoordig namelijk zoveel mooie jurken te koop en een jurk is echt multifunctioneel. Draag hem overdag stoer met sneakers en ‘s avonds wat klassieker met een hakje. Of draag je mooie wollen trui eroverheen voor een wat meer casual look. Meer dan genoeg mogelijkheden!

6 Een perfect t-shirt
Het perfecte t-shirt vinden is net zo’n uitdaging als de perfecte spijkerbroek. Maar als je eenmaal een mooi t-shirt gevonden hebt, dan kan je hem altijd dragen. Leuk boven een broek, een rokje, zomers of in de winter met een vest of colbert erover. Even zoeken en dan ben je zo blij!