Gezondheid

Train je regelmatig? Dan kan proteine poeder niet ontbreken

Train je regelmatig? Dan kan proteine poeder niet ontbreken

Naast een goed dieet en een strenge workout routine kan proteine poeder niet ontbreken als jij veel bezig bent met krachttraining of veel sport in het algemeen. Proteine poeder heeft verschillende functies, Het helpt je bij het herstellen van je spieren. Daarnaast geeft het je meer energie, zodat je lekker door kan trainen met een hoog gehalte aan eiwitten. Je krijgt deze eiwitten binnen door een proteïne shake te nemen. Je hebt meer eiwitten nodig als je veel traint en dan is het vaak handiger om proteinepoeder te nemen. Op deze manier hoef je niet de hele dag eiwitmaaltijden te eten. Proteine poeder is voor de rest niet ongezond. Het vult alleen eiwitten aan. Er zijn dus verder geen onnatuurlijke stoffen die je binnenkrijgt bij het nemen van proteïne poeder. 

Verschillende soorten

Proteine poeder is er in verschillende soorten en smaken. Er zijn smaken zoals appel, banaan, vanille en chocolade. Naast dat het heel gezond voor je is, smaakt het nog lekker ook. Je kunt kiezen voor de gewone eiwit shake of the whey shake. Het verschil tussen gewone eiwit shake en de whey shake is dat whey ten opzichte van andere eiwitten snel in het lichaam worden opgenomen. Hoe kan dat? De lactose en vetten zijn eruit gefilterd. Hierdoor is het geschikt om de whey eiwitten in de ochtend of na de training te nemen.Door middel van een extra filterproces is whey isolaat de meest pure vorm van eiwit. Voor een goede eiwitshake of whey shake kun je terecht bij webshops zoals Matchu Sports

Hoe gebruik je proteïne poeder?

Proteine poeder werkt vrij simpel, maar toch kun je het op verschillende manieren klaarmaken. Je kunt er een standaard eiwit shake van maken. Hoe doe je dat? Je moet simpelweg water of plantaardige melk toevoegen. Je kunt er ook heerlijke shakes van maken met bijvoorbeeld: fruit, notenpasta en cacao. Naast shakes kun je het ook door je oats mixen. Het is maar net wat je lekker en handig vind. Naast het vermengen van proteïne poeder in een drankje kun je het ook in yoghurt en kwark doen als ontbijt. Je kunt proteïne poeder nemen voor de workout, na de workout en tijdens de workout. Het maakt eigenlijk niet uit wanneer je het consumeert, zolang je maar voldoende eiwitten binnenkrijgt. Op de verpakking staat de dosering en hoeveel je dagelijks moet innemen. Dit komt neer op 40 gram en ongeveer 2-3 shakes per dag.