In Londen ontdekte ik bruine rijstnoedels. Eindelijk een lekkere glutenvrije noedelvariant die, gelukkig, ook gewoon in de bio winkels in Nederland te krijgen is. Met noedels kan je eindeloos variëren. Je kan ze in de soep doen of je wokt ze met wat groenten en/of vis. Vooral dat laatste doe ik zeker één keer in de week. Deze variant met tempeh en aubergine was eigenlijk een beetje een toevalstreffer en met maar 6 (oké met de chilivlokken 7) ingrediënten.
Voor 2 personen
Wat zit erin?
♥ ca. 200 gram bruine rijstnoedels
♥ 1/2 aubergine
♥ 150 gram tempeh
♥ 3 el sojasaus
♥ 2 el ketjap manis
♥ sap van 1/2 citroen
♥ optioneel: chilivlokken of 1/2 rood pepertje in ringetjes
En hoe doe je het?
♥ Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
♥ Snijd de tempeh en de aubergine in blokjes.
♥ Verwarm in een grote pan een scheut olijfolie. Bak op middelhoog vuur de tempeh ongeveer 4 minuten. Voeg vervolgens de aubergine toe en laat deze in ongeveer 3-5 minuten zacht worden.
♥ Zet het vuur wat lager en voeg de noedels toe. Doe ook de sojasaus, ketjap en het citroensap in de pan en roer goed door.