Geluk

Voor alle oma’s die ons hebben gemaakt tot de vrouwen die we nu zijn

Voor alle oma’s die ons hebben gemaakt tot de vrouwen die we nu zijn

De relatie tussen een oma en een kleindochter is speciaal en iets om voor altijd te koesteren. Jouw oma houdt van je zoals haar eigen dochter en adoreert je, wat er ook gebeurt. Zij staat altijd achter je en geeft je het advies wat je nodig hebt. Altijd eerlijk, altijd oprecht.

Je oma heeft de meeste worstelingen waar jij doorheen gaat waarschijnlijk al meegemaakt en weet daarom precies wat ze moet zeggen of wat jij nodig hebt. Ze groeide op in een andere tijd, een tijd niet beter of slechter was, maar waarin ze waarschijnlijk wel minder kansen kreeg dan jij. Daarom motiveert ze je om te groeien, om kansen te pakken.

Zij is het voorbeeld van kracht, stijl en doorzettingsvermogen en jouw ultieme voorbeeld. Je oma leert jouw de lessen die zij op een harde manier heeft moeten leren omdat ze niet wil dat jij dezelfde fouten maakt als die zij ooit heeft gemaakt. 

Haar knuffels en liefde verwarmen je, haar glimlach laten jouw lachen en ze weet hoe ze je op kan beuren. Ze is trots op je en je wilt ook dat ze trots op je is, daarom inspireert ze je om de beste versie van jezelf te zijn die je kunt zijn. Je hoopt dat jij ooit zo sterk wordt als zij.

Oma’s spelen een belangrijke rol in het helpen opgroeien van hun kleindochters in sterke en lieve vrouwen. Ze leert je houden van en ze leert je vergeven. Maar ze leert je ook hoe je voor jezelf op moeten komen, hoe je eerlijk mag zijn tegen jezelf en tegen de mensen om je heen. 

Zonder de onvoorwaardelijke liefde van je oma zou je niet de vrouw zijn die vandaag bent. Dus voor alle oma’s: dank jullie wel!